Másnak hogy ízlenek a Lidl só- és cukoroptimalizált termékei?
Én őszinté nagyra értékelem ezt a törekvést, mert biztosan valóban túl sok sót és cukrot fogyasztunk.
Azonban úgy gondolom, hogy egy termék izének a jelegét mégsem kellene megváltoztatni, minden terméknél csak bizonyos határig szabadna csökkenteni a sót/cukrot, hogy azért az még élvezhető maradjon.
Én sajnos a magvas császárzsömléből nem tudok azóta egy jóízűt enni, merthogy az konkrétan édes lett.
Kiáncsi vagyok mások véleményére, hisz az izlés az annyira szubjektív, lehet, hogy másoknak nincs is ezzel problémájuk.
Szakács vagyok, én sem szeretem a túlsózott illetve túl édes dolgokat, főzés / sütés közben is meg kell találni az optimális egyensúlyt. Ami megdöbbentő, az az, hogy Ázsiai országokban, MINDEN sokkal sokkal édesebb! Kenyér, üdítőitalok, energia italok, gyakorlatilag ihatatlanok számomra. A péksüteményre visszatérve. A pandémia óta magam sütöm a kenyeret, imádom csinálni és isteni! Íme:
#3 vagyok
Egy 23 éves Nardi villanysütőben.
Belinkelem a receptet, fontos, hogy miként sütöd...
https://www.youtube.com/watch?v=HTnkvnkP3Gc&t=43s&ab_channel..
A recept dupláját készítem. 20 gr. helyett 25 g sót teszek bele, a (tapasztalat szerint) 800 gr. vízig is el lehet vele menni.
800 gr kenyérliszt
200 gr teljes kiőrlésű liszt
700 max 800 gr víz
1 zacskó szárított élesztő. Érdemes du. összedolgozni, egész éjszaka a hűtőben keleszteni, de. kisütni.
A sütéshez egy 27 cm átmérőjű öreg lábost (fedővel) használok.
Az adott mennyiségből 2 db kb 75 dekás kenyér lesz.
4 órát hagyom hűlni, géppel felszeletelem és lefagyasztom. Ahogy szükséges, annyi szeletet előveszek és konyharuhán (nem mikróban!!!) 10-15 perc alatt olyan lesz mint a friss.
#3 illetve #5 vagyok.
24 cm-es az a lábos, rosszul emlékeztem. Ez belső átmérő.
7, annak nem.
Muanyag fulet viszont ne tegyel bele
#3,5,6 vagyok.
Dehogynem lesz a lábosnak baja! Egy kiselejtezett ótvarosat használok erre, szarrá ég 250 C fokon. Az öreg darab csak erre van használva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!