Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Másnak hogy ízlenek a Lidl...

Másnak hogy ízlenek a Lidl só- és cukoroptimalizált termékei?

Figyelt kérdés

Én őszinté nagyra értékelem ezt a törekvést, mert biztosan valóban túl sok sót és cukrot fogyasztunk.

Azonban úgy gondolom, hogy egy termék izének a jelegét mégsem kellene megváltoztatni, minden terméknél csak bizonyos határig szabadna csökkenteni a sót/cukrot, hogy azért az még élvezhető maradjon.

Én sajnos a magvas császárzsömléből nem tudok azóta egy jóízűt enni, merthogy az konkrétan édes lett.

Kiáncsi vagyok mások véleményére, hisz az izlés az annyira szubjektív, lehet, hogy másoknak nincs is ezzel problémájuk.

2020. nov. 13. 17:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Én otthon pár eve rájöttem,hogy kegyetlen fűszeresen eszünk. Elkezdtük csökkenteni a mennyiségeket. Most ott tartunk,hogy minimális a só & cukor fogyasztásunk. Kb 2év folyamatos csökkentés után jutottunk ide. Viszont egy bolti jégkrém mar olyan edes mintha kockacukrot nyalogatnék. Dgyetértek veled. Szerintem arányosan és lassan kellene csökkenteni az ételekben lévő cukor és só mennyiséget.
2020. nov. 13. 17:50
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Én észre sem vettem. 🤷
2020. nov. 13. 18:01
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Szakács vagyok, én sem szeretem a túlsózott illetve túl édes dolgokat, főzés / sütés közben is meg kell találni az optimális egyensúlyt. Ami megdöbbentő, az az, hogy Ázsiai országokban, MINDEN sokkal sokkal édesebb! Kenyér, üdítőitalok, energia italok, gyakorlatilag ihatatlanok számomra. A péksüteményre visszatérve. A pandémia óta magam sütöm a kenyeret, imádom csinálni és isteni! Íme:

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 13. 18:32
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
3# ezek milyen sütõben készültek?Recept is jöhet🤗
2020. nov. 13. 18:35
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

#3 vagyok

Egy 23 éves Nardi villanysütőben.

Belinkelem a receptet, fontos, hogy miként sütöd...

https://www.youtube.com/watch?v=HTnkvnkP3Gc&t=43s&ab_channel..

A recept dupláját készítem. 20 gr. helyett 25 g sót teszek bele, a (tapasztalat szerint) 800 gr. vízig is el lehet vele menni.

800 gr kenyérliszt

200 gr teljes kiőrlésű liszt

700 max 800 gr víz

1 zacskó szárított élesztő. Érdemes du. összedolgozni, egész éjszaka a hűtőben keleszteni, de. kisütni.

A sütéshez egy 27 cm átmérőjű öreg lábost (fedővel) használok.

Az adott mennyiségből 2 db kb 75 dekás kenyér lesz.

4 órát hagyom hűlni, géppel felszeletelem és lefagyasztom. Ahogy szükséges, annyi szeletet előveszek és konyharuhán (nem mikróban!!!) 10-15 perc alatt olyan lesz mint a friss.

2020. nov. 13. 18:51
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

#3 illetve #5 vagyok.

24 cm-es az a lábos, rosszul emlékeztem. Ez belső átmérő.

2020. nov. 13. 19:02
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
Lehet hülye kérdés de a zománcolt lábasnak nem lesz baja sütõben?Egyébként köszönöm a receptet, 4. voltam.
2020. nov. 13. 19:12
 8/14 anonim ***** válasza:
56%

7, annak nem.

Muanyag fulet viszont ne tegyel bele

2020. nov. 13. 19:34
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

#3,5,6 vagyok.

Dehogynem lesz a lábosnak baja! Egy kiselejtezett ótvarosat használok erre, szarrá ég 250 C fokon. Az öreg darab csak erre van használva.

2020. nov. 13. 19:43
 10/14 anonim ***** válasza:
77%
Köszi és boccs az offért:D
2020. nov. 13. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!