A tescoban/auchanban kapható torták mennyire finomak?
Jol irta valaki, ha az Auchan belso cukraszata csinalja, akkor bizony normalis alapanyagokbol keszul es realis aron!
Mi tobbszor vettunk ott es bizony az osszetetel is rendben volt, az ize a marcipanos-csokis-meggyesnek valami frenetikus, vastag mandula marcipan reteg volt a kozepebe (Budakalasz).
De vettunk mar tobbfelet, nemhogy rossz minosegu nem volt, hanem hatarozottan jobb, mint pl. egy vanilin cukraszdas.
8-10ezret meg bocsi nem adok ki egy tortaert, ami ugyanugy kitudja mibol keszul...
13: te nagyon naív vagy....
Még a kenyeret is elsinkófálják!
Volt régen a nagyon finom gyökérkenyér. Rendesen megsütve, előtte kellő ideig kelesztve, csavartan megformázva.
1-2 éve már ehetetlen szar. Telenyomják plusz térfogatnövelővel, halványra sütik, megcsavarva sincs. EGy-két órával később már nyúlós, ehetetlen f.s.
Tény, hogy ízlések és pofonok. Valamint igények és igénytelenség...
1-2 ezer forintért manapság még egy sima lekváros piskótát se lehet kihozni miőségi anyagokból, nemhogy ilyen puccos tortát!
Gondolkodj logikusan!
Itt egy példa. Oroszkrém torta, 3200 Ft.
Ebből levonod az ÁFA-t, marad kb. 2.400 ft bekerülési ár.
Ebben benne van a munkabér, a rezsi, és még pár adó is az alapanyagokon kívül. Na és a haszonkulcs is!
Most nem fogom végigszámolni, de ha ezeket leveszed, kijön kb. ezer forint alapanyag. Hát abból max. műanyagokat lehet venni.... Tojáspor, dió helyett dejó, tejszín helyett hulala, vanília helyett vanilincukor, stb. stb.
Kár magadat áltatnod, hogy minőségi alapanyagokat használnak, mert abból NEM JÖN KI ilyen ár!
Te vagy a naiv, hogy azt hiszed egy 10ezres torta minosegi...elmondom nem feltetlen az!
Ott legtobb esetben a "brandet" fizeted meg es ugyanazon alapanyagokat hasznaljak javareszt.😉
1-2000ft-os torta sehol sincs, meg az auchanba se.
Max ha otthon megsuti az ember.
3200/kg.😅 Meg is dolt a szamitasod.
Ami amugyis rossz, mert az arlepcso a kereskedelemben nem igy epul fel, mivel en ezt tanultam es van kozom az elelmiszeriparhoz is, nekem nem tudod beadni a "dragabb, jobb" sznob elvet.
Ugyanis nem feltetlen igaz.
Ég és Föld a különbség egy Teszkós meg pl. egy Erdős és fiai, vagy más minőségi torta között!
De nyugodtan egyétek a hipermarketes műanyagot!
Egyértelműen NEM ugyanazokat az alapanyagokat használják.
Van konkrét tapasztalatom, és messziről megmondom, hogy műtejszín, vagy tejszín van benne, vagy akár bármi más huncutság.
Lehet, hogy egy neves cukrászda haszonrése kicsit nagyobb, de nem annyival, mint az árkülönbség! Ez egészen biztos.
13: ez tipikusan a savanyú a szőlő esete, plusz a kognitív disszonancia elnyomásának eklatáns példája.
Nem engedheted meg magadnak a minőségi tortát, és arról győzködöd magadat, hogy a háromezres is ugyanolyan jó, és ugyanaz van benne.
Pedig egyértelműen NEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!