Egy hipermarketben szinte minden nap történik lopás?
Mert hiában van pl.110 kamera a hipermarketben, a biztonságiőr tuti nem.azt a kamera kockát figyeli, amikor valaki zsebre tesz pl egy tusfűrdőt. Hallottam ilyet és szupermarketben pedig egy biztonságiőr nézi a kamerákat a bejáratnál, sokszor nem is ott űl, hanem megy segíteni az italokat pakolni ahol én szoktam vásárolni tehát csak az lop aki nem akar.
Dolgoztam diákmunkán boltban régen, nagyon jól szituált tolvajok is voltak mondták.
Manapság minden nap lehet lopás, van is vagy azért ritkábban?
Pl. napi 4 ezer forintnyi lopásnál még nem megy tönkre a bolt. Sőt valójában a boltnak nem is lesz kára, mert a főnök a dolgozók béréből vonj!k le, szerencsétlen dolgozóknak lesz káruk.
Szerintetek minden nap van lopás? Mert akkor óriási pénzeket levonhatnak a dolgozóktól.
Nem tudom, honnan veszed, hogy levonják a dolgozóktól.
Valami falusi, feketén működő kisboltban elképzelhető.
Egyébként a leltár kiadja a lopást: bevételezett (összes) áru mínusz eladás mínusz selejt különbsége a készlettel.
Pedig azt is figyeli.
Mert a bolt kameráinak képeit nem (csak) a boltban lévő biztonsági őr figyeli, hanem távfelügyelet van. Internetes kapcsolaton keresztül továbbítják a képet egy másik helyre. Persze, lehet, hogy nem minden üzletláncnál van így, de a komolyabbaknál igen.
Nem vannak a világon, ahol csak európaiak élnek. Magyarországon mindennapos.
#tucsokEsHangya
Biztos van minden nap lopás ahol többezer ember fordul meg naponta. Pl Tesco.
De elhanyagolható az értéke. Mikor én voltam árufeltöltő, a selejtes konténerbe is olyan cuccok lettek kidobva hogy ugrottam volna utána, de nem hagyták. Picit megnyomódott csomagolású drága élelmiszerek és el nem adott útban lévő termékek, csak hogy pár példát mondjak.
A lopott cuccokat is elszámolják járulékos veszteségnek mint a hibás vagy lejárt termékeket. Nem a dolgozóktól vonják le. Sőt, fel se tűnik leltározáskor hogy nem 363927383 rúd szalámi van hanem egyel kevesebb. Mikor én dolgoztam akkor pl nem is kellett vezetni hogy miből hányat dobtam ki ahogy a raktárból is mennyit vittem ki a polcokra.
Én sokat dolgoztam boltban és igen nagy tapasztalatom van a bolti tolvajok terén.
Rengeteg a tolvaj (napi szinten is).
Ahol észreveszik a tolvajok, hogy szabad a gazda, na ott tolják ezerrel.
Dzseki, kabát, szoknya alatt ami csak belefér.
Pl.: Pasi a dzsekije alatt a mintának/bemutatásra kitett vasalót, úgy doboz nélkül, nő bő szoknyája alatt a combjai között a díszdobozos 84 db-os evőeszközkészletet, férfi karácsony előtt a nyers 3 és félkilós sertéscombot az üveges hentespult bemutató részéről úgy véresen, csomagolás nélkül bevágta a télikabátja alá, amíg pár pillanatra elfordult a hentes, hogy levegyen a fogasról egy db húst. De pl. 3 középiskolás fiú, fogadásból megpróbáltak kivinni fejenként vagy 10-10 tábla csokit és vagy 4-5 energiaitalt miközben vettek 1-1 csomag csipszet. Volt egyszer egy olyan törzsvásárlónk (név szerint ismertük) aki rengeteg könyvet vásárolt, de amikor lebukott akkor több mint 20 ezer forint értékű könyv volt a kabátja alatt (az utcáról hoztuk vissza, egy járókelő szólt be, hogy a kabátja alól pakolja a pofa a könyveket a táskájába).
stb, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!