Mitol keletkezhet a boltban leltarhiany/minusz?
A kerdes egyszerunek tunik, azonban megsem az.
Huspultban dolgozom es 2-3 honapja folyamatosan veszteseget termelunk.
Ami fura:
- Ebben az elmult 2-3 honapban mindig ugyan annyi volt kb a veszteseg, azaz 80-90 ezer forint.
- Gepileg megvan adva, hogy milyen egy optimalis bontas (mi bontjuk szet a disznokat) es mindig jobban bontunk, mint amit a gep becsul. Ezen felul mindig a plusszra torekszunk, tehat mondjuk a karajnak a hosszu resze olcsobb a rovidnel, de mi megis a rovidkaraj araba adjuk. Es meg sok ilyen trukkel csinalunk pluszt.
- 6 honapja dolgozok ott es ebbol az elso 3 honapban mindig plusszban voltunk, tehat nem velunk lehet a baj, mert mi mindent ugyan ugy csinalunk.
- lopas se allhat a dolog mogott szerintem, mert az elso 3 honapban akkor is loptak volna.
A fonokseg a lopast mondja, hogy amiatt van minusz. Lopasgatlot szoktunk tenni a husra, igaz, h nem mindig. Miota a hiany van azota sokkal tobb csipogot rakunk de meg egyszer sem sipolt be a kasszanal. 3 napja minden husra teszunk es eddig 0 elkapott ember, pedig vagy 200at tuti kiszolgaltunk.
Illetve ha lopnak: miert mindig kb ugyan annyit? Miert nem kaptunk meg el senkit?
A penztarosok is azt mondjak, h ennyit nem lophattak el.
Amit meg tudni kell, h kb minden nap at kell vinnunk a grillosztalyra eleg sok hust, azon tanakodtam, hogy esetleg ott nem szamolnak el valamit jol.
Folyamatosan merjuk azt is, hogy mennyi veszteseg keletkezik abbol, hogy a megvett husoknak mekkora reszet fizette ki a bolt a "leert" ami alatta uszkal. De ez is hulyeseg szerintem, mert eddig ezzel se volt baj es mas boltba nincs ebbol problema.
Szerintetek mi lehet az ok? Valaki aki esetleg belelat az ilyen dolgokba az mire tippelne?
Ez átlagosan napi 4000-4200 Ft veszteség, amennyiben havi 20 nyitvatartási nappal számolunk.
Mérjétek le a húsokat, mielőtt átviszitek a grill-re, és akkor is, amikor onnét visszakerül. Valamennyi súlycsökkenés biztosan jelentkezik, hiszen a grillezés során kisül belőle valamennyi zsír, vagy ha esetleg már eleve "felvizezett" sertést kaptok, a hő hatására a víz is elpárolog.
Az súlycsökkenést beszorzod a termék árával, valahol így tudok elképzelni.
Azt ugye fel sem tételezzük, hogy valamelyik kolléga hátsó ajtón keresztül (és nem a csipogóson) még napközben rakja a kocsija csomagtartójában levő hűtő táskába a karajt, combot, egyebeket????
tehat mondjuk a karajnak a hosszu resze olcsobb a rovidnel, de mi megis a rovidkaraj araba adjuk
MIután te meglopod a vevőt, baromira nem érdekel az se, ha a hiányt ki kell fizetned...
"minden nap at kell vinnunk a grillosztalyra eleg sok hust, azon tanakodtam, hogy esetleg ott nem szamolnak el valamit jol."
Ott mit kell számolniuk?
És mit érdekel téged, hogy mit számolgatnak össze vissza?
Neked kell számolnod. Amit odaadsz, azt kell lemérned. Azzal számolsz el.
Hogy a grill osztály utána azzal hogy számol el, ahhoz semmi közöd.
Azt már ételkészítésnek hívják (szakácsként ezért is válaszolok a kérdésre) az nem hentes szakma!
Egy hús sülési vesztesége 40 % is lehet. Ha ő megsülve méri meg a vevőnek a termék súlyát, az irreleváns az irreleváns a te elszámolásdodban.
Oda kell egy ételkészítési kalkuláció, amiben ki van számolva 10 adagra (vagy dekára, kilóra) hogy x mennyiségű kész termékhez y mennyiségű alapanyag kell, és azzal kell számolni.
És láttad a könyvelést, vagy csak úgy mondták, hogy ennyi a mínusz?
Mert nem olyan bonyolult végigkövetni az árut, szóval ha minden stimmel, akkor egyszerűen hazudnak a leltárról.
Ami még eszembe jutott:
- ha eddig átvételkor nem mértétek, akkor mindenképp mérni kell, lehet, hogy a vágóhídról is szűken mérve indítják
- de az is kiderülhet, hogy út közben kopik el, akkor viszont a fuvarozó cég munkatársa(i) a hunyók
Egyébként pont az utóbbi hónapokban emelkedtek meg a húsárak, meglehet, hogy ugyanazon a "csatornán" korábban is elfogyott ugyanaz a mennyiség, csak a forintosításnál nem ugrott ki. Most a jelentős áremelkedés miatt már annak az értéke is nagyobb!!!
Hat lehet, h hazudnak a konyvelesrol amugy, de nem tudom. Ilyet azert nem mernek odamondani.
Ma is minden termekre kerult lopasgatlo es egy besipolas se volt, tehat a napi 4 ezres atlag amit az elobb szamoltunk nem tudom hogy tunhet el:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!