Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb bevásárlóközpont, szupermarket...?

Figyelt kérdés

Van sok olyan üzletláncolat, amelyik vegyesen foglalkozik élelmiszerrel, vegyi árukkal, ruházattal és egyebekkel. Mit gondoltok, melyik a legjjobb közülük?

Tudom, ez elég szubjektív dolog, hogy mit nevezünk jónak, ezért kérlek, hogy eképpen gondolkodjatok:

tegyük fel, hogy valami miatt minden hálózatot megszüntetnek és így minden bolt egy láncolathoz tartozhat csak. A kérdés az: ha csak egyféle üzletek létezhetnek, akkor melyik legyen az a láncolat, amelyik működjön?

Gondoljátok át, hol a legjobban a termékek, hol megfelelő a választék, hol a legjobb az ár-érték arány! Azt is vegyétek bele, melyik láncolatot a legkönnyebb elérni, hol a legszakképzettebbek az eladók (pénztárosok), vagy hol a leghumánusabbak, esetleg melyik üzletben kielégítő a higiénia.

Tehát próbáljatok meg teljeskörűen gondolkodni és annak alapján dönteni. Ha esetleg van rá kapacitásotok, akkor írjátok meg, miért az adott láncolatot választottátok!

Előre is köszönöm!

2020. jún. 16. 19:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Spar lenne amúgy, közel van és szeretem (itt nem bunkók).

Viszont mióta nincs M&S, azóta csak a Tescoban találok nagykosaras melltartót, úgyhogy kénytelen vagyok erre nyomni :).

2020. jún. 17. 19:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Spar van közel. Elfogadható minden tekintetben, bár itt is akadt már kellemetlen "élményem". A Lidl-től nem vagyok elszállva. Az árak itt sem jobbak, max. ha akciós valami, de még így sem olcsóbb a Spar-tól sok esetben.Évente talán 5x térek be hozzájuk. Tesco szintén ritka nálam, inkább akkor megyek, ha ruha kell. A fehérneműiket kifejezetten szeretem. Minőségre, árra szerintem jók. Pennyben évek óta nem voltam. Összességében mindenhol vannak jó dolgok.
2020. jún. 18. 09:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Allee kompletten, mellette a skálapiac..
2020. jún. 21. 19:32
 14/17 A kérdező kommentje:

Leírnám akkor én is, ahogy én látom:

Spar

Alapáron nagyon nem veszek ott semmit, max 3-4 termék éri meg. Az akciói nem sokatmondók, csak ritkán relevánsak. Ami viszont előnyös, az a közeli lejáratú termékek árcsökkenése, ugyanakkor az pofátlan, hogy 400-500Ft egy kg szeletelt kenyér. A sajátmárkás termékek minősége kétséges. Az eladók sablonosak, a pénztárosok közepesen képzettek. A higiénia kielégítő, az automata pénztár miatt gyorsabban lehet fizetni. Az interspar nehezen elérhető, ez hátrány.

Aldi

Pofátlan árképzés, több esetben. Az akciós újság szemét módon van felépítve, az akciók egy két esetben relevánsak, de undorító, mikor a 479Ft-os terméket leviszik 475Ft-ra. Nincs csemegepultja, ez nagy hátrány. A sajátmárkás termékek viszonlag jók. Az eladók ápoltabbak, mint a sparban, képzettek a pénztárban, de nagyoon sablonosak, a kütyüvel a fülükben nem túl humánusak.Higiénia kb ok.

Lidl

Kevés Lidlt ismerek, nehezen elérhető. Nem nagyon smerem az árait, de nem estem tőlük hasra. Alapáron 1-2 dolgot vennék. Az eladókban nincs semmi extra, csak az, hogy nem igazán vesznek figyelembe. Az újságai nem igazán elérhetők. Nekem nem olyan extra a hely, mint ahogy sokaknak...

Penny

Nagy előnye, hogy viszonylag könnyen elérhető, azonban higiéniája kifogásolható. Alapáron is több dolog megvehető onnan. Van pár érdekes akciója, de természetesen nem minden ül. A személyzet eléggé visszás, de alapvetően nincs gond a képzettségükkel. A sajátmárkás termékek közepes minőségűek.

CBA

Talán a legrosszabb az összes között. Trehány eladók, képzetlenek, lassúk a pénztárban és sokszor várni kell a kiszolgálásra. (múltkor 20p-t vártam a husoknál...) Látni rohadt hagymákat és krumplikat és íhy higiéniája max is csak kiegészítő. Spcialitása, hogy nincsenek az alciós termékek, és amik vonzók lennének, gyorsan elfogynak és nincs utánpótlás. Alapvetően 1-2 termékcsoporttól eltekintve drága, akciói bénák. Az udvarias kiszlgálás nagyon ritka.

Tesco

A gigatesco nagyon ritka, így hiába nagy a választék, ez sokat nem ér. Akciói sokszor nem ülnek, a saját termékek jó része silány. Vannak olcsó dolgok, de összességében semmi specialitás. A személyzet slampos, képzettségben azonban kb rendben vannak.

Auchan:

Sok infóm nincs, de úgy látom, nem kell hasraesni sem az áraktől, sem a minőségtől. Kb olyan, mint a tesco.

Mindent egybe véve nekem a Penny az elsődleges!

2020. jún. 22. 21:40
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Lidl és a Spar a kedvencem.
2020. júl. 4. 21:41
 16/17 anonim ***** válasza:

aldi és lidl saját márkás dolgai nagyon jó minőségűek, és olcsóbbak, mintha márkásat vennénk, ráadásul ha az ilyen bolti pékárukat kell összehasonlítani akkor az aldis péksütik és kenyerek a legfinomabbak és olcsóbbak is (főleg a kenyér), mint a sparban - emelett a pékáruik mellet szól, hogy folyamatosan sütnek kevesebbet, így délután 5kor is van még forró kenyér, még az auchan, spar reggel kirak egy halommal, és délután már csak azt tudod venni

sparnak a közeli lejáratú cuccai jók szoktak lenni, nagy a borválasztéka :D, az önkiszolgáló pénztár nagyon jó dolog (tapasztalataim szerint jobb, mint a tescos) és nagyon sok s-budget, spar sajátmárkás dolog jó minőségű az árához képest és a csemegepultjuk kiváló nagy választék, mindig van akciósan akár drágább sonka is

nálunk a penny nagyon igénytelen

ha választani kellene az aldi és a spar között nem tudnék dönteni

az aldi a pékáru, a spar pedig a csemegepultja miatt nyertes, a tartós dolgok mindkettőben jók, a gyümölcsök zöldségek is változóan de mindkét helyen elfogadthatóak

2020. júl. 6. 00:53
 17/17 anonim ***** válasza:
a legjobb? A budaörsi Auchan, tokkal-vonóval, benzinkúttal, parkolóval.
2020. júl. 20. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!