Mit lehet tenni ilyenkor?
Figyelt kérdés
Ha egy üzletben ki van téve hogy XY termék akciós, nekem megtetszik , nagyon jó az akciós ára ezért úgy döntök megveszem. Megyek fizetek, és nem olyan árat látok, amikor beszkennelik a vonalkódot, mint amit vártam. Tehát az akciós ár helyett, teljes áron adták. Én ilyenkor nem szoktam csinálni semmit, kifizetem szó nélkül. Volt amikor 2-3 termékkel is ez volt. Ti mit tennétek??2020. jún. 5. 19:20
1/7 anonim válasza:
Kötelesek a kiírt áron adni!
Ne légy gyáva, emlegesd csak nekik a vásárlók könyvét!
2/7 anonim válasza:
Tessék, megkerestem neked a vonatkozó törvényt. Nyomtasd ki, és legyen nálad a táskában (vagy a telefonodon csatolt fájlban)
A termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályait a 1997. évi CLV. törvény 14. § bekezdése határozza meg:
...
...
(7) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására.
3/7 anonim válasza:
Nem vagy köteles kifizetni. Ráadásul őket meg is büntethetik, vásárló megtévesztése miatt. Legközelebb nehogy kifizesd, add vissza, tedd szóvá hogy nem ez volt kiírva.
4/7 A kérdező kommentje:
Pedig meg sem tudom számolni hányszor volt ez velem. Napi szinten ez történik velem a Tescoban,Lidlben,Pennyben..
2020. jún. 5. 19:58
5/7 anonim válasza:
Legközelebb mondd azt hogy elnézést nem ez az ár volt kiírva ennyiért nem kérem. Ennyi.
6/7 anonim válasza:
Velem nagyon ritkán történik ilyen, de én diákként sokat dolgoztam tescóban. Meg kell nézni, mi van kiírva. Múlt héten pont nem néztem meg, és a kasszánál vettem észre, hogy nem vonta le a gép a kedvezményt. Azonnal szóltam, fura, hogy te nem teszed szóvá. Kiderült, hogy arra az ízesítésű csokira pont nem vonatkozik az akció, csak 5 másikra. Szóval sokszor csak alaposan meg kell nézni kiírást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!