Mennyire érint (ene) titeket érzékenyen a pékáruk áremelkedése (30-40ft-tal pl)?
Nem érintene érzékenyen, mert nem nagyon eszünk pékárut.
Kiflit csak mákosgubához évente 2x, zsemlét egyáltalán mert már gyalázatos. Pizzát 40 dkg lisztből 20 perc alatt elkészítek egy tepsivel (amelyiket nem kell külön keleszteni de élesztős) és jobb mint a bolti.
Kalácsok csak húsvétkor, egyedül a kenyér minimálisan.
Kettőnkre egy hétre 2x 0,5 kg-s teljes kiőrlésű tönkölykenyér, de sokszor még ebből is marad.
Így aztán nem kerülünk anyagi csődbe, ha emelnék a buktát, vagy a zsemlét.
Emelkedett a minimálbér is, mostanra gyűrűzött be …
Ha te lennél a vállalkozó, soha nem emelnél árat, akkor se, ha veszteséges lenne a pizzázód?
Minden élelmiszer ára emelkedett, a zsemle/kifli 1 év alatt 18-ról 22 Ft-ra, ami lényegében 20%-os emelkedés. A nyugdíjak viszont nem emelkedtek ilyen arányban. Ezt persze cinikusan felfoghatjuk népegészségügyi szempontból kívánatosnak is, fogyjanak le a nyugdíjasok, hiszen az elhízás mindenféle betegséghez és korai halálozáshoz vezet.
A banán kilója ma már 680 Ft, miközben 1 évvel ezelőtt csak 450 volt, így én már csak a túlérett, rohadt banánt veszem meg 180-280 Ft-ért.
# 5 HOL 680...?? szerintem te vmi bio-banánt nézhettél!
Aldi-lidl -stb. mind négyszáz-ötszáz között van.
Tesco 419, Auchan 449
Most néztem online.
Nekem gőzöm nincs róla, hogy mennyi a banán, mert nem ehetek. De azért azt elmondanám neked, hogy Mo. 8 millió lakosa vidéken él, ebből 5 millió olyan helyeken, ahol egyáltalán nincs Tesco vagy Auchan, legfeljebb 30 km-el arrébb... és még házhozszállítás sincs.
Ahogy nálunk sincs, pedig Pest megye, 35 km-re Budapest határától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!