5 forintosokkal fizethetek így?
Sok idő alatt összegyűlt egy sok 5 forintosom 1275 forint értékben. A postán nem éri meg beváltani, mert az pénzbe kerűl. Ma megyek a tescoba, néhány dolgot venni ami pont olyan ezer forint körűl lesz. A pénztárosnő biztos nem örülne az 5 forintosoknak, mert sok idő míg megszámolná és arra gondoltam, hogy önkiszolgáló kasszában fizetnék és oda dobálhatom be az 5 forintosokat. Eddig rendben van, de az önkiszolgáló kasszáknál is áll a sor, idegbajt kap az utánam lévő vásárló míg 6-8 perc alatt dobálom bele az 5 forintosokat, mert az így időbe kerűl. Amúgyis nagyon sok ideges ember van mindenhol.
Mit tanácsoltok, jó ötlet az önkiszolgállónál fizetni vele, fizethetek így?
Régebben én is vásároltam a tesco önkiszolgáló kasszánál egy kisebb zsák 5 forintossal. Olyan géphez menj amibe bele tudod önteni az aprókat, és nem egyesével kell bele pakolgatni. Az hogy, ez a cselekedet kit idegesít, meg tart fel, telibe le kell sz*rni.
További szép napot! :D
"Az hogy, ez a cselekedet kit idegesít, meg tart fel, telibe le kell sz*rni."
Remélem, hamarosan belefutsz egy ilyen hozzáállású emberbe meg az ötforintosaiba, amikor épp sietsz valahova, hogy egy kis empátiát tanulj...
Mivel hivatalos fizetőeszköz ami érvényes is, elvileg fizethesz vele bárhol. Nem köthetne bele a pánztáros sem, de gyakorlatilag megmagyaráznák neked, hogy ilyet nem lehet csinálni, és joguk van megtagadni ezt a fajta fizetési módot.
Mi pár éve megcsináltuk igaz 10 forintosokkal. Majdnem 4000 forint értékben fizettünk csak 10 forintosokkal. Olyan hiszti volt a pénztároscsajnál, hogy márpedig ezt nem lehet csinálni. Mi meg közöltük vele, hogy mutasson egy jogszabályt, vagy törvényt ami tiltja, hogy hivatalos , forgalomba helyezett pénzt nem lehet így felhasználni. Végül a főnök jött le aki a vitát úgy zárta, hogy külön kisszobában megszámolták a pénzt, és elfogadták. Nem érte meg mert elcsesztünk majdnem 2 órát ezzel
Posták és hitelintézetek kivételével senki nem kötelesek elfogadni 50 db-nál több pénzérmét fizetéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!