Ha nagy vagy kis bevásárlásról van szó, akkor ti melyik élelmiszerboltba mentek? Melyiket szeretitek? Spar/Interspar? CBA/Príma? Coop? Penny?
Én ezekbe szoktam általában bemenni:
Lidl
Aldi
Interspar
Tesco
Nagyon régen a Coopba is jártam, de ami nálunk van, hááát
Nagy: EuroFamily, Tesco
Kicsi: Penny, helyi nagy maszek bolt
Lidlbe megyek kecskesajtért még.
# 13
Tisztelt Kérdező: ha van Metró kártyád, akkor mindenképpen próbáld ki, amennyiben olyan árut keresel, amit a köznapi boltokban biztos nem találsz meg - nyilván azokról a Metro áruházakról beszélek, amik a legjobb értékelésekkel rendelkeznek itthoni viszonylatban - ugyanis sok olyan terméket árulnak, amiket adott esetben nem tudsz beszerezni kiskerben vagy piacon. (Számomra az egyik ilyen termék a sziksófű - mn. tengeri spárga).
Egyébként a Metro árban alig különbözik a többi nagyáruháztól (hacsak nem végzel olyan kereskedelmi vagy vendéglátói vagy egyéb tevékenységet, amelynek köszönhetően az ÁFÁt levonathatod az adott termékből).
Egyébként nekem idáig No. 1 az Euro Family. Ugyanis ott a bolti (Tesco, Spar) árakhoz viszonyítva is viszonylag alacsony áron szerzem be a háztartási fogyóeszközöket. Zöldséget, húsárut, felvágottat és tejterméket általában a lakhelyünkhöz eső legközelebbi piacról szerzem be. A fagyasztott ill. egyéb hűtött termék beszerzése teljesen random, bolt szempontjából.
Ha pedig olyan helyzet van, hogy nem tudok eljutni sem az Euro Familybe, sem a piacra, akkor a sarki bolt is megfelel: mindegy hogy Spar, Tesco, Coop vagy magán kisbolt. 28/F
Aldi és Rossmann/DM lefedi az ilyen fogyó holmis vásárlásaink 98%-át.
A maradék 2% az Lidl (szeretjük, csak messze van, néha járunk csak arra) vagy Tesco (nem szeretjük, de előfordul hogy csak az esik útba).
Leginkább Penny.
Közel is van, meg szeretem az akciókat, a termékeiket.
Aldiba néha, ha az esik útba, ha látok valami jó akciót, vagy valami terméket, ami megtetszik.
Coopba, Sparba ritkán, nem szeretem őket, max húst, meg felvágottat szoktunk.
Lidl-be járnék szivesen, de messze van tőlem, és sosem esik útba.
Tesco, Auchan nagyon ritkán, tesco régen jobb volt, már nem igazán szeretem.
Én mindenhová szoktam menni:
Húsokat csak a Sparban és az Intersparban szoktam venni. De ha ott vagyok, akkor mindent megveszek. Minőségi áruk, jó árak.
A Penny, Lidl, Aldi jók. Ott csak húsokat nem szoktam venni. Nem szeretem a csomagolt húsokat.
A CBA-ban és a Prímában csak szárazárukat, tejtermékeket, vizeket szoktam venni. Pékárukat, húsokat inkább nem.
A Coop-ot gyűlölöm. Mindegyik olyan lepukkant.
Tescoba is szoktam járni. Csak néha konkrétan kongnak az ürességtől a polcok.
Az Auchant szeretem. Igaz, ott már nem vennék semmit sem a húspultból, viszont a pékáruik mindig olyan frissek. Meg a Tescoban is mindig frissek a kenyerek.
Zöldséget, gyümölcsöt megint csak a Sparban szoktam venni. De szerintem a Lidl-ben sem olyan rosszak.
Felvágottakat a Lidlben szoktam venni, néha az Intersparban.
Papírárut, tartós élelmiszert a Tescobol szoktam rendelni ha akciósak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!