Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Dzsemflix helyett miz lehet...

Dzsemflix helyett miz lehet hasznalni? (Barack lekvár befozeshez)

Figyelt kérdés
2019. júl. 12. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmit , igazi lekvárhoz nem kell semmi a cukron meg a gyümölcsön kívül . Sokáig elszīnesedésig kell keverni folyamatosan lassú tűzön , ekkor még híg . Innen még közel 3/4 - 1 óra mire besürűsödik és tuti .
2019. júl. 12. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az igazán jó lekvárhoz csak a gyümölcs kell

De pl pektint használhatsz sűrítésre vagy magas pektintartalmú gyümölcsöt pl birs, körte, alma

2019. júl. 12. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

Ha gyorsan akarod elkészíteni,kevés cukorral, akkor érdemes dzsemfixet, vagy Haas Quittin zselésítőt használni.


Hagyományos módszerrel az alaposan megmosott, kimagozott és felaprított gyümölcsöt állandó kevergetés közben addig kell főzni, amíg kb, a felére forr.(tehát a fele mennyiséget, el kell forralni) ekkor lehet hozzákeverni a cukrot és addig forralni amíg a cukor teljesen felolvad és még + 5 percig, természetesen ez alatt is folyamatosan kevergetni kell.

Sütőben C, forró üvegekbe teszem, azonnal lezárom, majd száraz dunsztban hagyom kihűlni, csak amikor teljesen kihűlt, akkor teszem a kamrába.

Hidegen is lehet barackdzsemet készíteni.

A teljesen épp, érett, alaposan megmosott gyümölcsöket,forró (de nem fövő) vízbe teszem pontosan egy percig, majd szűrőkanállal kiemelem és hideg vízbe rakom. Onnan egyenként kivéve, a héját lehúzom (szinte magától kicsúszik), kimagozom. Amikor ezzel megvagyok, lemérem, minden kilógram gyümölcshúshoz 0,5 kg cukrot számítok.

A cukrot összekeverem 1 púpos teáskanál szalicillel (gyógyszertárakban kapható)

egy tiszta edény aljára szórok egy keveset, rá egy sor barackot amit azonnal lecukrozok, hogy ne barnuljon meg. Mikor az összes barackot lerétegeztem, finom mozdulatokkal 100 x megkavarom. Ezt a műveletet 10-15 percenként megismétlem, összesen 10 x , ez 1000 kavarást jelent.🙂 Persze, nem a pontos kavarási szám tartja el a barackot, de a lényeg az, hogy a cukor teljesen elolvadjon.

Sok barack marad egészben, de ez a dzsem lényege. Az egész kavarás ne haladja túl a 2 órát, hogy a dzsem ne kezdjen el barnulni. A befőttes üvegeket forró sütőben csírátlanítom, hagyom kihűlni és úgy teszem bele a dzsemet. Azonnal lezárom és hűvös helyre teszem.

2019. júl. 12. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszii mindenkinek
2019. júl. 12. 18:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Sütőben C = Sütőben csírátlanított, forró üvegekbe.....
2019. júl. 12. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!