Tudsz elrakni almatölteléket pitébe, az angolszász típusúba és a magyarba is. Befőttes üvegben.
2018. szept. 19. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
3/14 Andizsuzsi válasza:
Aszalni.
2018. szept. 19. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
4/14 anonim válasza:
Vidd át a szomszédba ajándékként. Amúgy pl ha a fagyasztóban nincs hely, talán reszelve se férne bele. Esetleg valami speckó saláta. Vagy nemtom, ha épp csinálsz palacsintát, akkor arra is szórhatnál, esetleg joghurt tetejére rászórni. Amúgy fogalmam sincs ; lehet, hogy kéne egy pince; vagy nemtom pl eladás mennyire játszik, meg lehet pl a piacon helyet is kell bérelni, meg engedély kell, hogy ott árusíthass. Amúgy szal ezeket nemtom.
2018. szept. 19. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
5/14 A kérdező kommentje:
Almát eszünk almával.
Hétvégén almaleves lesz, hétközben feldolgozás közben a püré megy a natúr joghurtba...
Pálinkát nem iszunk, nem is fogok vele kínlódni, nincs is hozzá semmim, még egy hordó sem, meg azt kifőzetni is egy vagyon.
Hát, akkor nagyjából ennyi van.
Esetleg a reszelék, amit írt vki, köszi. Olvastam is pár napja receptet, de elvetettem, mert ugye túl sok lé nem marad benne, és úgy kerül az üvegbe, hogy itt-ott marad levegő, és ez annyira nem tetszett. De lehet mégis csinálok pár üveggel, és a hő miatt nem lesz baja.
2018. szept. 19. 19:23
6/14 A kérdező kommentje:
Az aszalást most olvasom, köszi.
Pince sajnos nincs, pedig nagyon jó lenne.
Munkahelyre is hordom, már ott is unják. :)
2018. szept. 19. 19:24
7/14 anonim válasza:
Mosd meg, vágd félbe, csumázd ki, majd reszeld ki tökgyalun a héjából. Ízlés szerint cukrozd le a reszeléket, hagyd állni kicsit, majd nyomkodd ki a léből.A reszeléket nyomkodd üvegbe, és külön a cukros lét is. Tedd rá a kupakot, majd vizes dunsztban dunsztold ki.(90 fokon 30 perc).És tedd a kamrapolcra.Kész.Egy évre van reszelt almád, bármire felhasználható tartósítószer mentes, csak fűszerezni kell, cukrozni nem, és párolni sem. Több éve így teszem el pl. pitének.
2018. szept. 19. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
8/14 anonim válasza:
Nálunk olyan szokott lenni, hogy ha sok marad, akkor az esetleges már barna részét kivágja, és akkor a maradékot lereszeli, amit már úgy gondol, nem ennénk meg anniy idő alatt; és akkor annak kinyomkodja a levét bele a tálba kipréseli, és akkor a reszeléket bezacskózza, és a friss almalét pedig megisszuk, és akkor a bezacskózott reszeltalmából pedig még télen is lehet almás süteményt sütni, ha akarja valaki, amúgy ezek mennek a fagyasztóba, a mélyhűtőbe oda bele:)
2018. szept. 19. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
9/14 anonim válasza:
*má anyámról van szó, hogy kivágja meg a reszelést néha én is végzem:D
2018. szept. 19. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
10/14 anonim válasza:
*ja és ha pitét csinálsz, lehetőleg legyen benne diódara , vagy fahéj; de lehet benne együtt mind a kettő is. Meg még lehet variálni pl mákkal:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!