Rengeteg sok kérdést láttam már hogy "mi a különbség"..... És legtöbbször általáb a mogyoróvajat szoktam látni. Olvastam hogy mi a különbség a nutella és a mogyoróvaj közt?, és ugye sokan írták hogy a mogyoróvaj sós. De valaki(k) (nagyon kevesen) azt írták hogy édes. Minálunk lehet kapni és itt sós. Akkor létezik édes vagy nem? Válaszokat előre is köszönöm!
Csak a fogyatékosok nevezik vajnak! A vaj, tejzsír!!
2018. okt. 22. 23:12
6/7 anonim válasza:
Kedves #8 válaszoló megértem, hogy felbosszant ha valaki mogyoróvajnak hívja a FÖLDIMOGYORÓ KRÉMET, de ettől függetlenül nem kéne idiótának, elmebetegnek, fogyatékosnak hívni az embereket, hanem szépen, kultúráltan is ellehet mondani, hogy szerinted a kérdéses ételnek FÖLDIMOGYORÓ KRÉM a neve és nem mogyoróvaj. Viszont, ha valakinek ez az elnevezés tetszik nem szükséges megmondanod neki, mivel egyenes fordításban a peanut butter mogyoróvajat jelent mintsem FÖLDIMOGYORÓ KRÉMET ugyanis nem peanut cream-ként használják külföldön. Köszönöm, ha megérted és rájöttél, hogy így is meg lehet fogalmazni valamit és úgy kisebbségi érzést kelteni, hogy nem használsz gúny neveket másokra
2020. jan. 12. 20:20
7/7 anonim válasza:
Annyi igazság van a történetben, hogy a vaj és a tej is állati eredetű termék, ugyanakkor előszeretettel próbálják növényi eredetű termékekre is ráerőltetni őket, helytelenül. A mogyoróvaj valószínűleg az angolszász peanut butterből származik. A mogyorókrém inkább egy mogyorót IS tartalmazó, alapvetően édes krém, sok egyéb összetevővel, míg a mogyoróvaj egy túlnyomórészt mogyoróból készült termék. Nagyon max olaj, só és cukor kerül bele, a bio verziókban pedig mogyorón kívül semmi más nincs.
Házilag is tudsz készíteni, mézzel, vagy talán után tudod édesíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!