Van egy kérdés ami álmatlan éjszakákat okozott: ha kajálásnál azt mondjuk valakinek hogy jó étvágyat, akkor ivásnál miért nem mondjuk azt hogy jó szomjvágyat?
A #2-es válaszolónak annyiban igaza van, hogy sokszor valóban elég nagy hülyeség lépten-nyomon folyton jó étvágyat kívángatni. Munkahelyi konyhában ebédidőben ki-be járnak az emberek, hiszen ott van a hűtő és a mikró is, így aki ott eszik, az nagyjából percenként hallhatja valamelyik kollégától, hogy jó étvágyat. Részben ezért is, én sokkal jobban szeretem visszavinni a szobámba a kajámat, és ott, nyugiban elfogyasztani.
Természetesen ha egy asztaltársaság összeül mondjuk egy étteremben, vagy egy család otthon, és evés előtt jó étvágyat kívánnak egymásnak, az teljesen más, az rendben van.
Nem teljesen logikus kerdes, mivel nem éhvágy, hanem étvágy, azaz étkezésű, ezért ez nem helyes.a szomjas az éhes megfelelője, tehát jó itvágy lenne.
A szomjvággyal azt kívánod, hogy élvezze a szomjazást.
Én úgy tudom,hogy nem is illik fűnek-fának "lejóétvágyaznia" az étkezőt, ezzel megzavarni az étkezésben.
Jó étvágyat általában a vendéglátónak, vagy a pincérnek illik kívánnia, az étkezés indításakor.
Evésnél, jó étvágyat kívánunk.
Ivásnál, egészségedre-t mondunk.
mondjad, es megkonnyebbulsz...
egyebkent meg az ilyesfajta szojasokban nem kell mindig a logikat keresni
ezzel az erovel azt is kerdezhetned, hogy ha delelott 10-kor ugy koszonunk, hogy jo napot, akkor mondjuk delutan kettotol miert nem ugy, hogy jo felnapot, hiszen addigra a nap fele mar eltelt, tehat ugy lenne logikus...
de nehogy most emiatt megint ne tudj aludni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!