Miért van az hogy az "ízű" cukorkák és üdítők íze még csak nem is hasonlít arra ami rá van írva?
Figyelt kérdés
Legjobb példa a szamóca és a zöld alma, még csak nem is hasonlít az ízük az igazi gyümölcshöz.2019. jún. 11. 12:11
1/4 anonim válasza:
Mert mesterseges aromabol keszul, nem gyumolcsbol
2/4 anonim válasza:
Azért, mert általában azt nevezik valamilyen ízűnek, amiben nincs is benne az az adott valami, vagy legjobb esetben is csak elhanyagolható mértékben. Ha egy termék valóban almából készül, akkor azt bátran hívják almalének, ha viszont nem, akkor csak az szerepelhet a csomagoláson, hogy mondjuk alma ízű üdítő.
3/4 anonim válasza:
Más oka is lehet. Pl szőlőnél a lilaszőlő aromát használják, de általában a fehér és piros az ami leginkább elérhető.
A banán a másik példa, ott nemis az ízesítés hanem maga a gyümölcs változott. 1900-as évek közepére egy gombafaj kinyírta a banán korábbi, ízesebb verzióját. A ma is ismert banán akkor terjedt el, rezisztens arra a gombafajra ami megöli.
4/4 anonim válasza:
Olvass utána az észtereknek: [link]
Ezek az anyagok hordozzák magukban egy adott élelmiszer aromáit és közvetlenül ezeket használják az "ízű" termékeknél az ízek "szimulálásához". Ezzel a technológiával az élelmiszeripar pedig hihetetlenül sokat spórol, mert nem kell "drága gyümölcsöket" felhasználni, elég csak néhány mesterségesen előállított kémiai anyag, amivel az agyat be tudják csapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!