Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit tudok csinálni a mandulával?

Mit tudok csinálni a mandulával?

Figyelt kérdés
Van fagyasztott mandulám, csak most kapor és fagyasztó íze van... Mit tudnék vele csinálni, hogy jobb íze legyen? (Már kiolvadt.)
2019. jún. 7. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

HA kapor meg hütöíze van, akkor dobd ki.

Utána a hütöt mosd ki alaposan, minden ételt rendesen csonagolva tegyél ezentúl bele (normál fagyasztásra alkalmas zacskó, nem ami éppen a kezedbe akad és olcsó), akkor utána az élelmiszereknek nem lesz semmiféle nem odaillö szaga.

A kapor meg egyéb erös szagú ételek esetében célszerü dupla zacskót használni.

Nekem soha nem lett még semminek idegen szaga, a hütöszagot meg nem ismerem.

2019. jún. 7. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon sajnálod, add valakinek, akit nem zavar annyira. Esetleg szellőztesd kicsit, de szerintem sokat nem tudsz rajta javítani.

Esetleg ha szereted sósan is, megsózhatod, megszórhatod valami fűszerrel.

2019. jún. 7. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Tejen felfőzve esetleg elveszi az ízt
2019. jún. 7. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Pirításs
2019. jún. 8. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Édes vagy sós ropogtatni valót.😀

Édes fahéjas mandula:

Hozzávalók:

- pár nagy marék mandula (annyi, hogy két-három rétegben elférjen a serpenyőnkben)

- 1 csésze cukor, kb.

- 1 evőkanál őrölt fahéj, kb.

- negyed csésze víz, kb.


Mindent beleszórunk/beleöntünk egy serpenyőbe, és viszonylag nagy lángon felrakjuk a tűzhelyre. Időnként megkavarjuk. A cukor szépen karamellizálódni kezd, de nem fog megégni a víz miatt. Amikor már úgy látjuk, hogy teljesen elpárolgott a víz, és csak a nyúlós karamell van, akkor még tovább kell folytatni a pirítást, lehet kicsit kisebb lángon, és már érdemes folyamatosan ott állni, keverni és résen lenni. Közben izgulni, hogy nehogy megégjen az egész, de nem ég meg. Addig kell kevergetve sütni, míg a nyúlósság is teljesen eltűnik, és kezdenek kicsapódni a cukormorzsák. Na, ekkor van kész. Sütőpapírra borítjuk, ha kihűlt, megpróbáljuk megállni hogy ne egyszerre együk meg az egészet.😁


Fűszeres pirított mandula

Hozzávalók:


500 gr tisztított mandula

3 evőkanál olívaolaj

1 teáskanák garam masala fűszerkeverék, de lehet reszelt citrom héj, vagy más fűszerkeverék is, esetleg chili


Elkészítése:


Egy magas falú lábasban az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a mandulát és pirítsuk folyamatos kevergetés mellett, amíg szép barna nem lesz mindenhol.

Sózzuk meg és szórjuk rá a fűszert vagy a reszelt citrom héjat.

Hagyjuk kihűlni mielőtt tálaljuk.

2019. jún. 8. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!