Mit tudok csinálni a mandulával?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
HA kapor meg hütöíze van, akkor dobd ki.
Utána a hütöt mosd ki alaposan, minden ételt rendesen csonagolva tegyél ezentúl bele (normál fagyasztásra alkalmas zacskó, nem ami éppen a kezedbe akad és olcsó), akkor utána az élelmiszereknek nem lesz semmiféle nem odaillö szaga.
A kapor meg egyéb erös szagú ételek esetében célszerü dupla zacskót használni.
Nekem soha nem lett még semminek idegen szaga, a hütöszagot meg nem ismerem.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha nagyon sajnálod, add valakinek, akit nem zavar annyira. Esetleg szellőztesd kicsit, de szerintem sokat nem tudsz rajta javítani.
Esetleg ha szereted sósan is, megsózhatod, megszórhatod valami fűszerrel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Édes vagy sós ropogtatni valót.😀
Édes fahéjas mandula:
Hozzávalók:
- pár nagy marék mandula (annyi, hogy két-három rétegben elférjen a serpenyőnkben)
- 1 csésze cukor, kb.
- 1 evőkanál őrölt fahéj, kb.
- negyed csésze víz, kb.
Mindent beleszórunk/beleöntünk egy serpenyőbe, és viszonylag nagy lángon felrakjuk a tűzhelyre. Időnként megkavarjuk. A cukor szépen karamellizálódni kezd, de nem fog megégni a víz miatt. Amikor már úgy látjuk, hogy teljesen elpárolgott a víz, és csak a nyúlós karamell van, akkor még tovább kell folytatni a pirítást, lehet kicsit kisebb lángon, és már érdemes folyamatosan ott állni, keverni és résen lenni. Közben izgulni, hogy nehogy megégjen az egész, de nem ég meg. Addig kell kevergetve sütni, míg a nyúlósság is teljesen eltűnik, és kezdenek kicsapódni a cukormorzsák. Na, ekkor van kész. Sütőpapírra borítjuk, ha kihűlt, megpróbáljuk megállni hogy ne egyszerre együk meg az egészet.😁
Fűszeres pirított mandula
Hozzávalók:
500 gr tisztított mandula
3 evőkanál olívaolaj
só
1 teáskanák garam masala fűszerkeverék, de lehet reszelt citrom héj, vagy más fűszerkeverék is, esetleg chili
Elkészítése:
Egy magas falú lábasban az olajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a mandulát és pirítsuk folyamatos kevergetés mellett, amíg szép barna nem lesz mindenhol.
Sózzuk meg és szórjuk rá a fűszert vagy a reszelt citrom héjat.
Hagyjuk kihűlni mielőtt tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!