Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért puhult meg a savanyú...

Miért puhult meg a savanyú káposzta? 10 napja készítettem műanyag hordóba, forrásnak is indult, de meglágyult. Mit tudnék csinálni vele?

Figyelt kérdés
2018. nov. 20. 10:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ízre jó?
2018. nov. 20. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
igen,jó ízű csak még nem savanyú.Kilónként 2dkg asztali sót raktam.
2018. nov. 20. 11:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szokott előfordulni, ha nem csak tejsavbaktériumok szaporodnak el benne, hanem pektinbontók is. Ez részben összefügg a sókoncentrációval.
2018. nov. 20. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Szabó Éva Györgyi válasza:

Az előttem szólókkal egyetértek!

Lehet, hogy kevés volt a só. Ha jól tudom 3 dkg só kell hozzá kilogrammonként.

Talán még megmenthető, (ha más valaki is így jár), hogy a pektin lebomlási folyamatát só, hozzáadásával meg lehet állítani. Leszeded a meglágyult káposztát, és teszel hozzá sót, átgyúrod a sóval és visszateszed.


[link]


Jézus Mária, mi ez a sok százalékjel?

2019. nov. 19. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Szabó Éva Györgyi válasza:
OK! Megszűnt! Csak nálam látszott a válasz írása közben.
2019. nov. 19. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!