Miért puhult meg a savanyú káposzta? 10 napja készítettem műanyag hordóba, forrásnak is indult, de meglágyult. Mit tudnék csinálni vele?
Figyelt kérdés
2018. nov. 20. 10:12
2/5 A kérdező kommentje:
igen,jó ízű csak még nem savanyú.Kilónként 2dkg asztali sót raktam.
2018. nov. 20. 11:25
3/5 anonim válasza:
Akkor szokott előfordulni, ha nem csak tejsavbaktériumok szaporodnak el benne, hanem pektinbontók is. Ez részben összefügg a sókoncentrációval.
4/5 Szabó Éva Györgyi válasza:
Az előttem szólókkal egyetértek!
Lehet, hogy kevés volt a só. Ha jól tudom 3 dkg só kell hozzá kilogrammonként.
Talán még megmenthető, (ha más valaki is így jár), hogy a pektin lebomlási folyamatát só, hozzáadásával meg lehet állítani. Leszeded a meglágyult káposztát, és teszel hozzá sót, átgyúrod a sóval és visszateszed.
Jézus Mária, mi ez a sok százalékjel?
5/5 Szabó Éva Györgyi válasza:
OK! Megszűnt! Csak nálam látszott a válasz írása közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!