Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vidéki falvak kisboltjaiban...

Vidéki falvak kisboltjaiban miért nem foglalkoznak a higiéniával?

Figyelt kérdés

Olyan üzletekre gondolok, ahol egy személy van, ő szolgálja ki a vevőket, és kezeli a pénztárat is, és mindent kézzel fog meg. Van egy üzlet, ahol nagyon finom, helyben sült péksütik vannak, és kérek pl. 6 sós kiflit és 20 deka pogácsát, és nylon kesztyű vagy fogó nélkül teszi bele a zacsiba. De volt, hogy a zöldségekből válogatta ki a penészes, rothadt árut, akkor is csak egy papírtörlővel megtörölte a kezét, és utána már szolgálta is ki a vevőket.

Sajnos a másik három boltban is ugyanez van, de a legdurvább eset pénteken történt.

Nem rég nyílt egy kis fa bódé, ablakon át lehet kérni a termékeket, millió finomság van, és egy piros körmű, szétdohányzott hangú, nyugdíjas nő a személyzet. Kérdezte, hogy mit kérek, én mondtam, hogy még nem tudom, mert még nem voltam itt, úgyhogy előbb megnézem az árlistát, hogy mik vannak. Erre a nő mindent megmutatott a kezéből az ablakon át, mutatott pogácsákat, kakaós csigát, kókusz kockát, pudingos kalácsot, az összes terméket összefogdosta, közben néha egy-egy slejmes köhögés a tenyérbe. Mondanom se kell, hogy a gyomrom fordult fel tőle, úgyhogy ott is hagytam.

De hetente egyszer jön lángosos is a faluba, az is pénzt kezel, és azzal a kézzel teszi rá a sajtot a sajtos-tejfölös lángosra.

Van egy Coop is, ott legalább önkiszolgáló a péksütis részleg, és vannak kitéve fogók, így nem fogdossák össze, és én se, így leginkább ott vásárolok, még ha nincs is akkora választék, és kevésbé jó a kifli stb.

Én mindig kezet mosok evés előtt, soha nem fogok meg élelmiszert enélkül kézzel. Feltételezem, hogy más családokban se szokás retkes kézzel összefogdosni az ételt, az meg kizárt, hogy más retkes keze után megegyek valamit.

Nagyon bosszant ez, de mit lehetne tenni? Ha szólnék, hogy ez így nem jó, akkor én lennék a bunkó paraszt. Felnőtt emberek nem érik fel ésszel ezt? Én inkább nem is megyek be többet az ilyen üzletekbe, vagy legalábbis nem veszek csomagolatlan termékeket ott.

2019. máj. 26. 07:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
ne hidd hogy városon jobb, most a Pennyben járva láttam hogy egy hatalmas fekete légy mászkált teljes nyugodtsággal a pogácsákon, szerintem a következő télig nem fogok onnan venni semmit. a gyrosos-hambis helyeken sem jobb a helyzet, azt elvárják hogy előre odaadd a pénzt, de utána azzal a kézzel kezdi csinálni amivel előtte a pénzt meg a haját fogdosta, volt hogy egy kiskutyát vittek be és azt simogatta a személyzet
2019. máj. 26. 14:03
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik budapesti Lidlben lettem egyszer rosszul, mikor azt láttam, hogy egy igen koszos "prüszkölős" nő éppen a csokis rudakról csipegeti le a csokit... Ráadásul marha éhes voltam és pont pékcuccért mentem... vettem inkább kekszet és húztam kifelè onnan! A padló meg csomó szemét volt, na mindegy is. Szerintem a csipeszeket nem nagyon használják amúgy, legalábbis én ritkán làtok olyat :/

De egy szintèn nagyvárosi Pennyben is jó volt mikor a sajtos pogácsák körül repkedett a rengeteg kis bogár...

Vagy amikor a cba-ban dolgozó barátnőm mesélte, hogy kipakolás előtt ki kellett váltogatni az egér rágta kenyereket..

A városokban sem jobb a helyzet.

2019. máj. 26. 14:46
 13/15 A kérdező kommentje:
És mit lehet tenni? Írjak a vásárlók könyvébe, vagy a NÉBIH zöldszámán tegyek bejelentést? Vagy költözzek olyan országba, ahol ilyenek nem fordulhatnak elő?
2019. máj. 26. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy lètezik olyan ország ahol ilyesmi nem fordul elő.

A csomagolt cuccoknál sem tudhatjuk, hogy mi történt velük amíg a zacskóba nem kerültek...

Ha nem tetszik süsd magad a cuccot, vagy termessz amit enni akarsz

2019. máj. 26. 16:02
 15/15 A kérdező kommentje:

A kérdés régi, de most még aktuálisabb. Sajnos a higiénia ezekben a boltokban még mindig nulla annak ellenére, hogy a járvány miatt naponta hívják fel a figyelmet ennek fontosságára.

Egyszerűen nem fogják fel, hogy okozhat betegséget olyan is, amit nem lehet látni.

2020. ápr. 10. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!