Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vidéki falvak kisboltjaiban...

Vidéki falvak kisboltjaiban miért nem foglalkoznak a higiéniával?

Figyelt kérdés

Olyan üzletekre gondolok, ahol egy személy van, ő szolgálja ki a vevőket, és kezeli a pénztárat is, és mindent kézzel fog meg. Van egy üzlet, ahol nagyon finom, helyben sült péksütik vannak, és kérek pl. 6 sós kiflit és 20 deka pogácsát, és nylon kesztyű vagy fogó nélkül teszi bele a zacsiba. De volt, hogy a zöldségekből válogatta ki a penészes, rothadt árut, akkor is csak egy papírtörlővel megtörölte a kezét, és utána már szolgálta is ki a vevőket.

Sajnos a másik három boltban is ugyanez van, de a legdurvább eset pénteken történt.

Nem rég nyílt egy kis fa bódé, ablakon át lehet kérni a termékeket, millió finomság van, és egy piros körmű, szétdohányzott hangú, nyugdíjas nő a személyzet. Kérdezte, hogy mit kérek, én mondtam, hogy még nem tudom, mert még nem voltam itt, úgyhogy előbb megnézem az árlistát, hogy mik vannak. Erre a nő mindent megmutatott a kezéből az ablakon át, mutatott pogácsákat, kakaós csigát, kókusz kockát, pudingos kalácsot, az összes terméket összefogdosta, közben néha egy-egy slejmes köhögés a tenyérbe. Mondanom se kell, hogy a gyomrom fordult fel tőle, úgyhogy ott is hagytam.

De hetente egyszer jön lángosos is a faluba, az is pénzt kezel, és azzal a kézzel teszi rá a sajtot a sajtos-tejfölös lángosra.

Van egy Coop is, ott legalább önkiszolgáló a péksütis részleg, és vannak kitéve fogók, így nem fogdossák össze, és én se, így leginkább ott vásárolok, még ha nincs is akkora választék, és kevésbé jó a kifli stb.

Én mindig kezet mosok evés előtt, soha nem fogok meg élelmiszert enélkül kézzel. Feltételezem, hogy más családokban se szokás retkes kézzel összefogdosni az ételt, az meg kizárt, hogy más retkes keze után megegyek valamit.

Nagyon bosszant ez, de mit lehetne tenni? Ha szólnék, hogy ez így nem jó, akkor én lennék a bunkó paraszt. Felnőtt emberek nem érik fel ésszel ezt? Én inkább nem is megyek be többet az ilyen üzletekbe, vagy legalábbis nem veszek csomagolatlan termékeket ott.

2019. máj. 26. 07:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Mert ahhoz több alkalmazott kell. És ha több az alkalmazott, kevesebb a nyereség. Sőt, deficitessé is válhat a bolt. Hát ezért nyújtja a lángostésztát ugyanaz a néni, aki a pénzt is kezeli.
2019. máj. 26. 07:53
 2/15 A kérdező kommentje:

Nem az nyújtja! Egy személy csak süt, másik kiszolgál. De tudok nem egy olyan lángosost, aki rá tudja tenni a sajtot úgy, hogy kézzel nem fogja meg. Feltalálták már ezt régen.

A boltokban is lehetne fogókat használni, semmi szükség kézzel összefogdosni. Egy helyen még ilyen kesztű is volt a pogácsák mellett, de még azt is lusta felvenni.

[link]

Nem kell ilyesmihez több személy.

2019. máj. 26. 08:06
 3/15 A kérdező kommentje:

Itt jobban látszik:

[link]

2019. máj. 26. 08:08
 4/15 anonim ***** válasza:
39%

Otthon is így csinálja, és senkinek semmi baja tőle. (Néha persze megbetegszik egy-egy családtag, de hát az akármitől is lehet. Az ember néha beteg lesz.)

Hosszas győzködés, oktatás és ellenőrzés kellene ahhoz, hogy a régi beidegződéseken változtatsson.

2019. máj. 26. 08:15
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

De aranyos vagy, azt hiszed, hogy a coopban mindenki használja a csipeszeket?

Hát ez nagyon cuki. Megnyugtatlak, nagyon kevesen teszik ezt.

2019. máj. 26. 09:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Biztos nem mindenki, de amikor kihozzák a frissen sült pogácsákat, sajtos rudakat, és engem illet az a megtiszteltetés, hogy először vehetek belőle, akkor garantáltan nincs még összetapperolva. Meg ha valaki a saját kiflijét kézzel teszi bele a zacsiba, az engem nem érdekel. Persze láttam már ott is olyan nyuggert, aki 10 kiflit megnyomkodott, mire hármat sikerült kiválasztani. Többnyire nyitás után megyek, akkor még "tiszták". Délután már ott se vennék semmi ilyesmit.
2019. máj. 26. 09:16
 7/15 anonim ***** válasza:
92%
Attól, hogy valami vidéken van nem azt jelenti, hogy higiéniátlan. Már Pesten is találkoztam ennél még gusztustalanabb boltokkal, ahol büdös volt, porosak voltak a termékek. Vidéken eddig nem volt problémám..
2019. máj. 26. 09:25
 8/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem akartam általánosítani! Én vidéki faluban élek, azt hittem, hogy csak itt szokás ez.
2019. máj. 26. 09:42
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

Ha látnád, mi történik azelött, hogy a szemed elé kerül az áru, akkor nagyon örülnél , hogy csak ennyi az, amiszerinted nem higiénikus.

A kenyér stb sokszor a földre borul, onnan visszateszik a tartóba, szóval az teljesen mindegy, az eladó mit csinál.

Másrészt évszázadokon keresztül senkinek nem jutott eszébe kesztyüvel szolgálni ki az embereket és nem voltak betegebbek, ellenekezöleg.

2019. máj. 26. 10:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam boltban (Sparban), ha tudnàd min mennek keresztül a pékàruk, leszoknàl az evésről.

Én is falunk élek, de semmi nem koszosabb mint vàrosban, sőt!

Kimondottan tiszta településen élünk.

2019. máj. 26. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!