Pontosan mik a különbségek az espresso és a ristretto között? És melyiknek a másik neve a feketekávé?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 6. 23:45
11/11 anonim válasza:
Az hogy mennyire "égett" íze van, az a pörköléstől függ. Az olasz kávék pörkölése a legerősebb, emiatt keserűbbek, de ez sem a koffeintartalom jellemzője. Én pl. a gyengébben őrölt változatot kedvelem. A koffeintartalom még függ attól is, hogy Arabica vagy Robusta kávéról van szó. Az Arabica sokkal gyengébb, sztem ennél a kávénál nem a kávéaroma, hanem inkább a fajtára (afrikai vagy középa-merikai vagy távol-keleti) jellemző "fűszeresség/gyümölcsösség" érvényesül.
De ha érdekel a téma: a Google-ban elég sok információt lehet találni.
Pl.:
stb., stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!