Az ízesített víz egészséges?
Egészséges sok vizet inni, de vízből nem tudok eleget meginni egy nap. Ha apenta ízesített vizet iszok, az is egészséges?
Melyik a jobb?
Ha egész nap 1/2-1 liter vizet iszok
Ha egész nap meg tudok inni 2 litert, de ízesített vízből
Apenta Vitamixx lime-narancs-grapefruit szénsavmentes energiaszegény üdítőital 1,5 l, természetes ásványvízzel, cukrokkal és édesítőszerekkel, B- és C-vitaminokkal.
Összetevők
Apenta Mineral természetes ásványvíz
Glükóz-fruktózszirup
Cukor
Étkezési sav (citromsav)
Aromák
Gyümölcslevek (sűrítményből): lime 0,1%, narancs 0,1%, grapefruit 0,1%
Tartósítószer (kálium-szorbát)
Vitaminok (C-vitamin (L-aszkorbinsav), B3-vitamin (nikotinamid), B6-vitamin (piridoxin-hidroklorid), B1-vitamin (tiamin-mononitrát), B12-vitamin (ciano-kobalamin))
Édesítőszerek (ciklamátok, aceszulfám K, szukralóz)
Kevesebb, mint 1% gyümölcslével.
Inkább a sima víz, ha nagyon nem bírod meginni, akkor facsard bele egy citrom levét.
Nyilván jobb alternatíva egy cukros üdítőnél.
De ha kellenek az ízek, akkor otthon is elő lehet állítani ilyen vizeket, amibe sem édesítőket, sem tartósító szert/színezéket nem raksz.
Szerintem egy próbát megér.
Jóval hígabb cukoroldat, mint egy átlagos üdítő (3% cukor van abban, amit néztem, az üdítőkben 10% körül is simán szokott lenni, ugyanígy a legtöbb gyümölcslében is).
Ugyanakkor ha ebből megiszol 2 l-t egy nap, azzal kimerítetted a teljes ajánlott hozzáadottcukor-keretedet (összesen 60 g cukor van benne, a napi ajánlott kb. 30 g).
De ez még mindig jobb, mintha csak fél litert innál egy nap. Csináld úgy, hogy eleinte ízesített vizet iszol, hogy hozzászokj a mennyiséghez, aztán pár hónap múlva fokozatosan sima citromos vízre, ízesítetlen gyümölcsteára stb cseréled.
Nem értem, mi az hogy sima vizet nem tudsz meginni 2 litert, ízesítettet igen? Ezt hogy kell érteni?
Nagy baj nincs velük, de szerintem jobb otthon készíteni. Nem pazarolsz annyi műanyagot, nem iszol annyi adalékot és olcsóbb is. Egy kis citromlé, 1-2 szem eper, bazsalikom, uborka, mikor mi tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!