Hogy gyűjtom be a sütőt? És hány perce tegyen be? Nem akarok bajt!
Ha régi típusú gáztűzhely: a sütőtér legalján, az alsó lapon van egy lyuk, vagy nyílás. Kinyitod a sütőajtót, eltekered a gáz gombot (benyomod és tekered), hallani fogod, ahogy jön a gáz. Egy hosszú gyufát, vagy ha nincs, egy hosszabb fapálcát meggyújtasz, és a lyukba dugod. Be kell gyulladnia a gáznak. 10-20 másodpercig tartod a kezeddel a gombot (régi gáztűzhelynél lehet hosszabb időt kell kivárni), majd óvatosan engedd el a gombot, és úgy kell maradnia a gázlángnak. Ha bealszik, akkor ismételd meg a műveltet, csak tartsd hosszabban. Sokáig azért ne szeleltesd a gázt, ha nem gyullad be, inkább ne próbálkozz.
Ha újabb gáztűzhelyed van, akkor kell rajta lennie egy elektromos szikráztatónak. A sütőajtót ekkor is ki kell nyitniE A fentebb leírt módon benyomod és elfordítod a sütő gombját, közben pedig nyomod a szikráztatót. A szikrától be kell gyulladnia a gáznak. TArtod egy kicsit, aztán elengeded.
Még újabb típusú gáztűzhelyen már szikráztató sincs, a gomb benyomásával és elfordításával a szikra automatikusan bekapcsol. Onnan tudod, hogy szikrázik, hogy ütemes pattogást hallasz, de a fenti gázrózsáknál látni is a szikrázást.
Ha megvan a begyújtás, akkor bezárhatod a sütőajtót, és melegítsd fel olyan hőmérsékletűre, amit a pizza csomagolása ír. Pizzánál ez kb. 200 C fok szokott lenni. Ha nincs rajta hőmérő, akkor vedd közepesre, és hagyd 10 percig melegedni. Végy egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, vagy ha nincs, kend be olajjal és egy kis liszttel szórd meg, tedd rá a mirelit pizzát, és a csomagoláson feltüntetett ideig süsd, de közben lesegetheted is (ne nyitogasd az ajtót, csak az üvegen keresztül), nehogy túlpiruljon.
Ha kész, óvatosan vedd ki edényfogó kesztyűvel, vagy konyharuhával.
Jó étvágyat!
Szia!
Van konyha.Pipa
Van sütő(gáz).Pipa
Van mirelit pizza(ergo mélyhűtő).Pipa
Van számítógép.Pipa
Van internet.Pipa
CSAK GYK oldal jön be...Pip...???
Google: [link]
Sütőben - Előzőleg mélyhűtött
1. A sütőt melegítsük elő.
Alsó és felső sütés: 220°C
Légkeveréses: 200°C
2. A fóliát távolítsuk el a pizzáról! Helyezzük a pizzát a sütő közepén lévő sütőrácsra!
3. Sütési idő: 13-16 perc. Kérük, vegye figyelembe saját sütőjének adottságait!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!