Miért színeződik el a főtt krumpli? (KÉP)
Figyelt kérdés
Vettem a boltban egy zsák krumplit, ami megpucolva jól néz ki, de miután megfőtt elszíneződik, mindegyik.
Ilyet még nem láttam az elmúlt 30 évben.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozza?
Próbáltam másik fazékban pici sóval, az eredmény ugyanaz.
Itt egy kép róla:
2018. nov. 4. 17:21
1/8 anonim válasza:
Vágd fel mielőtt megfőzöd. Szerintem már nyersen is szürke belül.
2/8 anonim válasza:
Tobb oka lehet. Ez fajta jellegzetessége, termesztés, vagy tárolási hiba is lehet. Ugyanúgy a főzés hőmérséklete és ideje is okozhatja. Az okosok 120°C alatt tanácsolják a főzési hőmérsékletet és egy kis citromsav hozzáadása is kikübölheti a jelenséget.
3/8 anonim válasza:
Hát ja. Sz@r krumplit vettél. Időnként szerintem mindenki belefut egy ilyen szállítmányba, ezért érdemes nagy tétel előtt "próbavásárlást" csinálni.
4/8 anonim válasza:
Ez a krumpli nem a főzéstől feketedett meg. Az ilyen már nyersen is hasonló. Én is belefutottam I. osztályú, drága krumplinál, már nyersen ilyen volt, holott kìvül teljesen ép, egészséges. Kidobtam az egészet.
5/8 anonim válasza:
"Az okosok 120°C alatt tanácsolják a főzési hőmérsékletet"
Okos tanács, ugyanis, ha nyitott edényben (fazék/lábas, akár fedővel lefedve) nem is tud a főzővíz hőmérséklete forráspont -100°C- fölé emelkedni.
6/8 anonim válasza:
Melyik üzletlánc forgalmazza ezt a csodát?
7/8 A kérdező kommentje:
Re*l élelmiszer.
2019. jan. 9. 10:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!