Miért eszünk nyulat, lovat, tehenet, disznót, csirkét, pulykát, őzet, fácánt, galambot, és nem kutyát, macskát, tengerimalacot?
lovat, fácánt, galambot, nyulat, őzet én nem eszek
csak disznót, csirkét és marhát
a tengerimalac az pici, nincs rajta sok hús
a többi kutya és macska nálunk háziállat nem pedig étel
A kutyának és macskának rossz ízű a húsa. A lovat nem szeretem, sokszor a fűszerezés után is édeskés ízt érzek. Azokban a kultúrákban ahol megeszik a kutyákat sokszor nagy volt a szegénység, a fehérjeforrások is korlátozottak voltak. Egy-egy kg hús a túlélést jelenthette abban a környezetben. Manapság ez nem olyan gyakori de megmaradt a szokás. A tengerimalacot is megeszik egyébként, jártam olyan helyen ahol megcsinálták. Ez egy nyugati dolog, hogy há de a Morzsit se eszed meg miért eszel akkor húst? A boci más?
Az a helyzet ahol az embereknek sok ideje van és nem kell a mindennapi megélhetésre gondolni 0/24-ben ott elkezdenek gondolkodni, ami alapjában véve nem rossz. Csak soha nem jó a megközelítés érzelmi alapon semmiben nem lehet dönteni. Mert te a Böske tehenet kedveled és okos és fáj a szíved, persze megértem. De keletebbre ez nem kérdés. Ami mozog az kaja. Nézd meg milyen nehéz a hagyományokat kiölni egy népből, láttad a kínai emberek milyen állatkerteket építenek? Hogy viszonyulnak az állatokhoz? Az már az állatkínzás kategória. Ha már gondolkodunk akkor gondolkodjunk érzelmektől mentesen, logikusan, nem a végletekben látva a megoldást. HA egyet ezsel mindet edd meg! Ha egyet nem akkor egyiket se! A világ nem fekete és fehér.
A válaszom pedig röviden: Ha rákényszerülnék téged is megennélek. Így hogy választhatok a kutya macska tengerimalac és te is megmenekülsz.
Vannak olyan hegységek ahol ínyenc fogás a tengerimalac.
Amúgy a válasz a kérdésre: mert különböző térségben különböző szokások alakultak ki, így valaki eszi a marhát, valaki meg istenként tiszteli.
:)
Van, ahol a kutya, macska, tengerimalac - söt kígyó, gyíkok, rovarok, giliszta - teljesen normális hús és a disznó, kacsa meg undorító nekik, mert koszban élö állatok.
Ez kizárólag megszokás kérdése, amit a környezeteben szokás fogyasztani, az számodra ehetö, ami meg nem, azt nehezen fogadja el a legtöbb ember.
Bármelyiket megenném, sőt a majmot is, miért ne?
De ha lehet, akkor egyiket sem. A disznó a kedvencem, de az egy kedves, intelligens állat, így elvi okokból nem eszem. A többieket pedig nem szeretem, nagy általánosságban. Úgyhogy nem szoktam húst enni.
Nagyon szívesen megkóstolnám a tengerimalacot, nem értem, miben rosszabb, mint a rendes malac, mindkettőt lehet házikedvencként tartani, csak a rendes disznó sokkal intelligensebb, közelebb áll hozzánk. A magyar szokások pont nem érdekelnek...
A ragadozók állítólag nem jó ízűek, hacsak nem halak, de múltkor a kutyalevest finomnak írták le emberek (rákerestem a leggusztustalanabb ételekre, s ott voltak teljesen OK ételek is, mint ez. nem mondom, annyira nem vonzana, de ugyanúgy állat, semmi logika nincs a megkülönböztetésben számomra. azt még értem, hogy embert nem akarunk enni, az saját faj és nehéz is lenne minőségihez hozzájutni és nem kerülni börtönbe, de a többi...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!