Sürgős eset, ki tudom szárítani a borsot üvegestől?

Ha bekapcsolod a fűtést, akkor majd tedd a fűtőtestre úgy, hogy fent legyen a nyílása, és jól ki tudjon párologni.... Addig meg óvd meg a penésztől! Napközben tedd a legnaposabb helyre.... Ha pedig főzöl valamit, akkor tedd a fedő tetejére, hogy alulról átforrósodjon, és addig is száradjon...
Se mikroba, se sütőbe nem tenném. Biztos műanyag része is van..., nem csak fém....
Ja, ami még meleg szokott lenni lakásokban, az a hűtőszekrény hátulja.... Esetleg oda is felfüggesztheted, úgy hogy közvetlen hozzáérjen ahhoz a rácshoz, szerintem ez már elegendő a penész megakadályozásához...

Én mindenképpen kiszedném az üvegből és papírtörlőn kiterítve megszárítanám.
Az üvegben biztosan nem fog kiszáradni, ha nem lehet sehogy sem levenni a tetejét, akkor kuka.
Nem kerül olyan sokba, hogy érdemes legyen vele vacakolni.
Köszönöm mindenkinek!
1 napig kint volt a szabadban a napon, de nem sokat száradt, úgyhogy megpróbáltam kiőrölni az egészet, de nagyon hosszadalmasnak bizonyult, főleg nedvesen, úgydogy végül széttörve a kupakot egy tányérra öntve száradt meg. Az üvegnek annyi, de van másik daráló. A bors megmenekült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!