Hogyan lehetne felszedni pár kilót? Sehogy sem megy, évek óta egy helyben állok. Nagyon nehéz eset vagyok
A zabkása alapbüól nem kalóriadús, persze fel lehet dobni kókusszal, dióval, banánnal, de még én se tudnék eleget enni belőle, pedig én tudok enni. Túl vizes.
Az olajos mag OK, no de az is van, akit túlzottan laktat :( Próbálkozni kéne, valami csak bemegy, így vagy úgy...
Ha a térfogattal van baj, az OK, egyél nagyon zsírosan. 4 harapásban 500 kcal nem lehetetlen, bár az nagy harapás és szinte tömény zsír, amit nem mindenki szeret... A zsírt fel lehet hígítani zöldséggel, de akkor a térfogat lesz nagy :(
Inni sem tudsz kalóriadúsan, valami jó kis turmixot (cukros gyümölcs, tojás, dió vagy ami szimpatikus, vannak zsíros sós italok is)? Sokunknak az túl könnyen megy... Vagy nincs valami nagy kedvenced, amit bármikor meg tudsz enni? A leírásból úgy tűnik, nincs, nem úgy néz ki, hogy te és az evés igazán jóban lennétek.
Nem tudom, egy szakember mit tudna segíteni, de nem vagy egészséges, ha nem tudsz rendesen enni.
Nem tudsz 1-2 óránként enni pár falatot, ha már egyszerre több nem megy? Ami amúgy furcsa, én egyszerre meg tudok enni annyit, mint amit te 3 nap alatt, ha kell, s OK, hogy mások vagyunk, de azért nekem is normál gyomrom van, nem hatalmas. Teljesen normális, hogy az ember sok-sok falatot is meg tud enni egyszerre, egy kifőzdében csak a főzelék minimum fél kiló s az csak egy ebéd egy része, hogy te nagyságrenddel kevesebbet bírsz enni, az bizarr és elég szerencsétlen :(.
Igyál Nutricia nutridrinket.
Gyógyszertárakban vény nélkül kapható. Egészséges. Orvosok is szokták javasolni. Tömegnövelő hatása van.
Először ki kellene derítened, hogy mi okozta ezt a fogyást, fordulj orvoshoz. Nem lehet mindent a stresszre fogni, lehet ez valamilyen szervi elváltozás is, vagy hormonprobléma.
Vizsgáltasd ki magad!
Addig is szedj B vitamin komplexet.
Ne stesszelj azon, hogy egyszerre keveset bírsz enni, egyél keveset, sokszor.
Igyál sok folyadékot, ami tágítja a gyomrot,étkezés előtt fél órával, egy fél pohár frissen facsart narancslétől az étvágyad is jobb lesz.
Sportolj. A mozgás segít oldani a feszültséget, és növekszik a boldogsághormon szint a szervezetedben.
Készíts egy kancsó (1,5 liter) étvágyjavító gyógyteát és egész nap csak ezt iszogasd.
Ezeket lehet kapni készen is, de magad is összeállíthatsz számodra kellemes ízekből (gyömbér, borsmenta, stb.)
Ne várd, hogy az első bögre után kieszed a spájzot, de folyamatos használat mellett segít.
Tegyél bele citromfüvet is, az elsősorban idegerősítő és nyugtató hatásáról ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra ajánlott. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túlműködésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.
...de főleg ne görcsölj rá az evésre, élvezettel egyél, ne "muszájból" és lazíts!
1. amíg stresszelsz esélyed nem lesz, hogy hízz
2 egyél többet, ha csipegetsz, miből akarsz pluszt felszedni?
3. egyél éjszaka is
4. sportolj, mert a sporttól megéhezel és többet fogsz enni
Amúgy átérzem a problémádat, nekem is ugyanez a problémám, legjobb napjaimon is 54 vagyok maximum (170 cm), de inkább 50-51 kg. Már... 14 éve lassan :) Pedig én eszek, sokat, sokszor, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!