A reszelt répának kellett volna adnia valami pluszt a bolognai ízéhez, vagy csak én vagyok olyan gasztrobarbár hogyha nem tudom hogy került bele akkor fel sem tűnik?
Figyelt kérdés
2018. szept. 27. 12:24
1/4 anonim válasza:
Igen, ad hozzá ízt és állagot is. Bár az eredetiben nem reszelt, hanem kockázott van, de a 3 óra főzés azt is íz- és állagadóvá teszi.
De nem mindenkinek van cizellált ízlelése, ezt nem sértésnek szánom, ez ez egy adottság, semmi más.
2/4 A kérdező kommentje:
valószínűleg köze lehet hozzá hogy rengeteg féle sört ittam már, de mindnek ugyanolyan ízt éreztem, szóval íz alapján tuti meg nem tudnám mondani hogy melyik márka
2018. szept. 27. 12:38
3/4 Mansour válasza:
Az a lényeg, hogy az apróra vágott (esetleg reszelt) répát és zellert a hagymával együtt zsiradékon addig kell pirítani, hogy egy kis barnás színt kapjon. Az zöldségekben lévő cukortartalom ilyenkor karamelizálódik, ez ad plusz ízt a szószhoz.
4/4 anonim válasza:
Akkor tűnhet fel igazán, ha savanykásabb paradicsomból csinálod a szószt. Ilyenkor sokkal kiegyensúlyozottabb lesz, főleg a répa édeskés íze miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!