Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kiadós turmix megfelel egy...

A kiadós turmix megfelel egy étkezésnek?

Figyelt kérdés

A turmixaim mindig magas fehérje tartalmúak,olyan 32-52 gramm közöttiek,amit napi 2 adagban fogyasztok el)

Szóval mai: zabkása turmix

60 gr zabpehely

50 gr mogyoró,vagy 1 evőkanál mogyoróvaj

50 gr mandula

50 gr mazsola

6 dl tej

1 körte

pici ásványvíz

Kicsit felfőzöm,hogy felpuhuljon minden,majd turmix.

Holnapi: házi mákkrémes-kókuszos

50 gr mákból mákkrém( mák,mákolaj,méz,pici citrom)

1 evőkanál kókuszolaj

40 gr kókuszreszelék

15 dkg túró

marék mazsola

kókusztej,vagy tej

pici ásványvíz

Egy másik tegnapról:fügés

50 gr aszalt füge

25 dkg túró

2 natúr joghurt

chia mag

pici ásványvíz

Általában túró és zab az alapja és azokat turbózom mandulával,dióval,mákkal,mogyoróval és azokból készített házi krémekkel,de persze van sok más változat is.

Ezeket a turmixokat számíthatom étkezés értékűnek?

2018. aug. 31. 12:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18%
Nem!
2018. aug. 31. 12:21
 2/16 A kérdező kommentje:

és mi a különbség aközött,hogy valaki zabkását eszik reggelire zabbal,tejjel,mandulával,mogyoróvajjal,mazsolával,mézzel,mint ha UGYANAZT megissza?

Kellene magyarázat,mert így egy nagy nulla a válasz.

2018. aug. 31. 12:26
 3/16 anonim ***** válasza:
12%
A rágás a gyomorban a szilárd táplálėk lebontasa, emėsztės, hasznosulás időtartama stb stb... Más a folyadėk ės a szilárdnál. Hosszabb távon ez káros!
2018. aug. 31. 12:34
 4/16 anonim ***** válasza:
30%

Gyorsabban át megy az emésztőrendszeren, kevesebb tápanyag tud felszívódni és általában elég gyorsan éhes lesz az ember utána.

Csak egy példa: nem véletlenül szoktak emésztő enzimeket keverni a fehérjeporokba. Másrészt a fele sem szívódna fel.

2018. aug. 31. 12:43
 5/16 A kérdező kommentje:

de én eszek napi 2 szer is szilárd,normál kaját....

Úgy írjátok,mintha turmixokon élnék...

Nem tudom, a kérdés el lett olvasva?..

Egyébként miért szívódna fel máshogy a megevett,vagy a megivott zabkása? Ha sikerül megmagyarázni ennek a konkrét biológiai folyamatát, vagyis azt,hogy hogyan és mi szívódik fel megivott,vagy megevett formában, tehát alátámasztani azt,amit a neten olvastatok,akkor teljes mértékben elfogadom.

Addig marad a nagy semmi és még mindig várom olyan válaszát,aki ért is a témához és tudományosan letudja vezetni.Bár gyanítom,hogy nincs mit.

2018. aug. 31. 13:21
 6/16 A kérdező kommentje:
én nem leszek éhes utána.Olyankor mi van?
2018. aug. 31. 13:21
 7/16 A kérdező kommentje:
már nem fontos a kérdés.
2018. aug. 31. 13:22
 8/16 A kérdező kommentje:

az egyik wannabe-dokinak:

Ez egy Izo Whey Zero fehérjepor összetétele :

Csokoládé ízű: tejsavófehérje izolátum 86%, zsírszegény kakaópor, L-glutamin, aromák, sűrítőanyag (cellulózgumi), krémesítő keverék [kókuszzsír, maltodextrin, növényi fehérje, csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid)], emulgeálószer: lecitinek (szója), étkezési só, L-leucin, édesítőszer (szukralóz), L-izoleucin, L-valin.

Ezek közül ugyan melyik az "emésztő enzimed",cica...?

Olyan butyok emberek ténferegnek itt gyakorin,ezért írtam,hogy a kérdést biztos,hogy nem itt vitatom meg,mert épp nekem kell felvilágosítani.Rohanok is innen.

2018. aug. 31. 13:29
 9/16 Miss Endzsi ***** válasza:
62%
Nem feltétlenül kell ráírni, az enzimet, ahogy a tejfölre sincs mindegyikre ráírva, hogy amúgy tartalmaz élőflórát.
2018. aug. 31. 13:49
 10/16 anonim ***** válasza:
13%

Az ember emésztőrendszere a szilárd táplálékra van kitalálva. Ha tartósan folyékony, pépes kaját eszel, valószínű, hogy f*sni fogsz tőle. A folyadék végigzuhan a beleiden és egyenesen belemegy a turmixod a fajanszba, szinte alig szívódik fel belőle valami tápanyag. A vércukorszintet is túl gyorsan dobja meg, aztán lezuhan.

Szerintem maximum napi egy turmix uzsonnaidőben, a többi legyen rendes kaja, de te tudod.

2018. aug. 31. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!