Milyen alkoholos itallal kell körbeöntenem egy tortát ahhoz, hogy lángoljon és világosban is látszódjon, de a tortának ne legyen semmi baja?
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat :)2010. jún. 21. 15:29
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy az abszintot szokták meggyújtani.Viszont én ezt nem tartom túl jó ötletnek,amit kitaláltál.Biztos,hogy semmiképp sem fog jót tenni a tortának az a nagy hőmérséklet.Bármilyen is a torta,szerintem csúnyán megolvadhat.
2/5 anonim válasza:
Magas alkoholtartalmuval pl. portoi rum. De nem tudom, hogy tortat szoktak-e flambirozni...
3/5 anonim válasza:
És az alkohol amúgy is halvány kék lánggal ég.
Amikor sós ételt flambírozol, ezt az alig látható kék lángot a só nátrium-ion tartalma festi látható sárgára.
Mivel a tortában kevés só van, nem valószínű, hogy "világosban" jól látható módon lángol.
4/5 anonim válasza:
Tömény legyen, és olyat amit szeretnek, ajánlom a gint, de annak eléggé megmarad majd a szátokban az ize :)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2010. jún. 21. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!