Lehet már kapni a cukrászdákban az idei év ország tortáját? Vagy csak 20. -án és utána?
Nem szoktam ezzel foglalkozni, még egyetlen évben sem kóstoltam meg, de idén szimpatikusnak tűnik a sima és a cukormentes is. Megszeretném kóstolni. A 20-ai nagy tömegre viszont nem vágyom.
Lehet már ilyenkor is kapni? Vidéki nagyvárosi cukrászdákban is szokott lenni 20-án vagy csak utána terjed el?
Ha már ennyire félsz egy személyes üzenettől, parancsolj: "Csak neked: a kb azt jelenti, körülbelül. A körülbelül azt jelenti, hogy nagyjából, megközelítőleg. A kb ezer forint tehát nem feltétlenül és nem pontosan ezer forint. Van ahol 770 (ami közel ezer forint, egész pontosan 230 ft híján) van, ahol 800 ft és így tovább. Tehát mielőtt önérzetes vagdalkodásba kezdesz, tisztázz magadban alapvető fogalmakat. Puszi az orrod hegyére."
Ezt annyival egészíteném ki, hogy az arcoskodó, fölényeskedó stílus nem jelent valódi fölényt. Az alacsony szellemi nívójú embetek kompenzálnak vele.
Az észrevétel ingyen volt
Nem kb, hanem pontosan.
Valahol sajnállak, fájdalmas lehet ilyen sötétségben élni... De lásd kivel van dolgod: az, hogy kinek mi jön be, baromi szubjektív. Valakinek az éjjel nappal budapest jelenti a művelődés csúcsát. ne vedd célzásnak... Ha neked ízlett, váljék egészségedre. Ez nem változtat azon a tényen, hogy szakmai kritikát -jogosan- rengeteget kapott, hogy az árát nem éri meg, valamint azon a tényen sem, hogy az országtorta gyakorlatilag egyik évben sem szakmai szempontok szerint lett kiválasztva.
Hogy te ezek alapján fals információkról kiabálsz, az a te problémád.
Akkor ki is terel?
Végül a mai napon sikerült megkóstolnom a komáromi kisleányt. Sajnos a cukormentes tortát is készítő cukrászda ma zárva van (erre no komment).
A mai napon 690 ft-ért sikerült megvásárolnom. (Egyébként 795 ft minden más napon) Az árat így nem érzem vészesnek, tekintve, hogy sajnos ebben a cukrászdában ezen a szinten mozognak az árak egyes sütemények esetében.
Nekem ízlett. Szerintem finom. Az ára majd idővel úgyis lentebb megy, amint lecseng az "ünnepi" hangulat.
"Valahol sajnállak, fájdalmas lehet ilyen sötétségben élni..."
Én nem élek sötétségben, és fájdalmaim sincsenek, én jól szórakozok. Téged sajnállak, hogy egy ilyen egyszerű dologból, mint egy szelet torta elfogyasztása is, világraszóló kulturális problémát tudsz csinálni. Mi elmentünk, megettük, finom volt, pont. Nem kezdtünk el azon filózni, hogy vajon a HVG mit ír róla. Talán neked is el kellene kezdeni élvezni az életet, a nélkül, hogy mások kritikái miatt kizárod a jót az életedből.
"Ez nem változtat azon a tényen, hogy szakmai kritikát -jogosan- rengeteget kapott, hogy az árát nem éri meg,"
Ó, gondolom aki a francia gourmet éttermekből kritizál, annak valóban nem a szakma csúcsa. De itt figyelembe kell venni, hogy ez az ORSZÁG tortája, nem a Wow De Sznobok Vagyunk És Csak Gourmet Kaját Eszünk Egyesület tortája. Úgy kellett megalkotni, hogy különleges legyen, finom is, és megfizethető is. Biztos tudtak volna a szakmának megfelelő minőségű tortát is készíteni 1500-2000 Ft/szeletes áron.
"Hogy te ezek alapján fals információkról kiabálsz, az a te problémád."
"20-án van a hivatalos bemutatója, kapni csak utána lehet." - Ebben a formában nem igaz, 18-ától lehetett kapni. Ez volt a Kérdező kérdése is.
"De nem veszítesz vele semmit." - Ez sem állja meg a helyét, mert a Kérdezőnek (és nekem is) ízlett.
Valamiért mindig élénk derültséget vált ki belőlem, amikor valaki a felületességét és az önérzetét oktalan kötekedéssel próbálja feledtetni.
Csak egy dolgot kérdezek: tulajdonképpen kit és miről szeretnél meggyőzni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!