Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A nők jobban bírják az éhezést?

A nők jobban bírják az éhezést?

Figyelt kérdés

Nem akarok nemekre általánosítani, mert úgy is kérdezhetném, hogy min múlik, hogy ki mennyire bírja? Viszont a környezetemben azt vettem észre, a férfiak kevésbé bírják. Ha eljön az idő és enni kell, akkor bizony enni kell. Nincs olyan, hogy még megcsinálom ezt meg amazt előtte. Nem tudom arra sem fogni, hogy az egyik kőműves, a másik meg irodista, mert pl. a munkahelyemen is van olyan srác, akinél ha kong a déli harang, akkor nincs se Isten se ember, pedig hasonló munkát végzünk. Én nőként, órákig éhezve a kánikulában megcsinálom pl. a kiszállítást, aztán eszek nyugiban, ha már végeztem.

A családban is ez van, most pl. vendégeim vannak pár napja, zömében pasik, ha nem ehetnek mikor jelez a gyomor, összedől Bécs, Buda. Én meg közben pörgök mint a búgócsiga, és eszek ha már ráérek.

2018. aug. 17. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Amit leírtál annak az éhezéshez semmi köze. Az éhezés az amikor több napig vagy hétig nem tud enni az ember.
2018. aug. 17. 10:20
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
A férfiak több energiát használnak, nekik fontosabb az utánpótlás.
2018. aug. 17. 10:22
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

én nőként 12 órában bírtam egyszeri étkezéssel a raktári fizikai munkát (igen 20 kilós dolgokat cipekedve az 50 kilómmal)

szal lehet hogy van minimális köze hozzá, kisebb a testem kevesebb energiát égetek

2018. aug. 17. 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:
37%
A női testben eleve több a zsír illetve a bőr alatti zsírréteg, ami jó hőszigetelést ad, tehát eleve kisebb a hőleadás, így kevesebb energia bevitel is megfelelő.
2018. aug. 17. 10:36
 5/12 A kérdező kommentje:
#1. Akkor pontosítok: Az éhséget.
2018. aug. 17. 10:40
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nem bírják jobban az éhséget. Ennek két összetevője van: a neveltetetés a társadalmi nyomás, ami tűrésre presszinálja a nőket, a másik pedig az, hogy az ösztrogén hormon tompítja a fájdalmat a testben.
2018. aug. 17. 11:04
 7/12 anonim ***** válasza:
58%
Én pontosan olyan vagyok, mint te. Ha valamivel komolyabban foglalkozok, akár otthon, akár a munkahelyen, akkor szinte észre sem veszem, hogy éhes vagyok, csak utána. Viszont én férfi vagyok. :P
2018. aug. 17. 11:04
 8/12 A kérdező kommentje:

A 6-os nem tudom miért lett lehúzva nullára, mert az egyik amire épp gondoltam, azok a hormonok, mint pl. amik az anyai ösztönért is felelősek. Előbb a gyerek az első, utána mi magunk. Bár nekem nincs gyerekem, de szerintem minden nőben megvan az ösztön. Általánosítani nem akarok, mert volt olyan kolléganőm, aki délben mindent félredobva nekiesett a kajának, akkor is ha már csak negyed órát tartott volna még a dolga amibe bele kezdett. Arra fogta, hogy fogyókúrázik, és pontosan kell enni, de szerintem nem 15 percen múlik a siker, inkább nem bírt magával.

Valóban férfiaknál is vannak kivételek, de zömében azt látom, ők nehezebben bírják. Azt gondolnám, akinek van tartalék, pont hogy jobban bírja, de ezek szerint mégsem ezen múlik.

2018. aug. 17. 11:36
 9/12 anonim ***** válasza:
58%

8:

A hatos válaszoló vagyok. Egy orvosi tényt írtam le, pontozgatástól függetlenül így van. A társadalmi tény is.

Hamarosan kezdődik az isi, és a sok pontozós kamasz nem lesz itt uncsiból, hanem matekórán. Rögtön nem lesz pontozgatás megint.

2018. aug. 17. 11:40
 10/12 anonim ***** válasza:
86%

Őszintén szólva nem tudom, a nemek terén mi van, nekem nem tűnt fel ilyesmi (több hetes böjtöt is nyomnak férfiak is, napi egyszeri evésnél is sokan vannak ilyenek), viszont szerintem egyedszinten vannak messze a legnagyobb különbségek, nem a nemek között, illetve az étrend is sokat számít.

Én nő vagyok és született időszakos böjtölő, 13-18 óra evés nélkül általában alap, minimum sok éve (memóriám e téren nem oly remek, de már gyerekként is rossz volt nekem délelőtt enni). De amíg nem voltam zsíradaptált, hirtelen kínzó éhség lepett meg olykor. Úgyhogy régebben igenis azonnal ennem kellett, csak éppen két étkezés között tizensok óra telt el sok esetben. Most már el tudom tolni az étkezést, de azért nagyon be vagyok állva a 3 órás ebédre, 4-ig talán kihúzom, utána viszont kezd megzakkanni a működésem. Úgyhogy ennem igen célszerű. Volt, hogy elfoglalt voltam s estig nem ettem, na az borzalmas és a napi kalóriaigényemet messze meghaladóan kell ennem hirtelen. Másnak pedig akkor se megy be sok, illetve van, akinek ideálig csak késő este enni. Úgyhogy amondó vagyok, hogy ez igencsak egyéni, persze valami gyenge korreláció éppenséggel lehet a nemek közt. De ha van is, ez nagyon összetett. Az se biztos, hogy nem bírja az éhséget az, aki délben pontban rohan enni. Lehet, hogy bírná, ha akarná, de nem akarja, esetleg nem is éhes még igazán, de szeretne egy élvezetes kis szünetet, van olyan munkahely, ahonnan jó kimenni ebédelni... Régen eléggé megszokott volt sok helyen, hogy délben az ételnek az asztalon kell lennie és eszünk, ha a fene fenét eszik is. Ez lehet szokás...

A párom, aki férfi, érdekes e téren. Szüksége van egy nagyobbacska reggelire (kb. mint egy fogyókúrás lány napi adagja vagy kicsit kevesebb), de ha minden kötél szakad és nem tud mit tenni, képes lenyomni a 8 óra fizikai munkát és 16 km biciklizést evés nélkül. Csak nem jó neki, így nyilván nem teszi, ha egy mód van rá. Sokunk a legkisebb ingernek is engedünk, ha lehetőségünk van rá, hiába bírnánk még sokáig.

2018. aug. 17. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!