Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mihez használjam fel a kapribo...

Mihez használjam fel a kapribogyót? Milyen salátákhoz, ételekhez passzol?

Figyelt kérdés
Most ismerkedem vele, egyelőre csak nassként eszem.
2018. aug. 3. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Halas ételekhez.
2018. aug. 3. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Párolt marhához is finom, de a legjobb, ha kipróbálod, hogy neked mihet tetszik - szabály nincs, kisérletezz nyugodtan!
2018. aug. 3. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Königsbergi húsgolyók. Keress rá a neten. Németországban ismertem meg az ételt, nekem nagyon bejött, isteni a savanykás, kapribogyós mártással. Sokféleképpen készítik, állítólag ahány német háziasszony annyi szokás, szóval mindegy melyik receptet választod ki a találtak közül, nem lehet elrontani.
2018. aug. 3. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket és a húsgolyós étel nevét.
2018. aug. 3. 18:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#3 voltam. Előbb nem volt időm, de most leírom azt a verziót ahogy én készítem, és ahogy én tanultam egy némettől:


Vegyes darált húsból készítem, sertés és marha felesben.

Apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal összegyúrom, és mustárt keverek hozzá ízlés szerint. A vízbe, amiben kifőzöm, babérlevelet és egy fej vöröshagymát teszek egészben, meghámozva. A kifőtt húsgolyókat félreteszem egy tálba. Nagyobb lábosban felolvasztom a vajat, lisztelt adok hozzá, tehát besamel szerű mártás készül, de nem tejjel hígítjuk ,hanem a lé kerül bele átszűrve, amiben a húsgolyók főttek. Kézi "rugós" keverővel dolgozom simára, közben hozzá öntöm a kapribogyót a levével együtt. Ha nagyobb szeműeket sikerül vennem én kicsit felaprítom. Ezzel kész is a mártás, vissza helyezem bele a húsgolyókat. Rizzsel, vagy főtt burgonyával ajánlják, én rizzsel ismertem meg, abból is a "tapadós" áll jól neki. Kissé savanykás, nagyon könnyű étel. Jó a gyomornak, ha könnyűre vágysz.

Írta valaki, hogy halakhoz való a kapribogyó. Ez igazi original Königsbergi húsgolyóba szardella pasztát is tesznek északon, de én inkább kihagyom. :-) Sőt van ahol nyers tojás sárgáját is kevernek a mártásba a végén, de szintén kihagyom, mert az ízélményen semmit nem változtat, viszont nem tartom biztonságosnak, főleg nyáron.

2018. aug. 3. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm, nagyon kedves tőled, hogy időt szakítottál erre.
2018. aug. 5. 23:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!