Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit szólsz Gandhi megállapítás...

Mit szólsz Gandhi megállapításához az étellel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

"Nem szükséges megfőzni ételünket. Ami nyersen nem ehető, azt nem szánta a Természet tápláléknak."

"Az emberi felépítés gondos vizsgálata azt bizonyítja, hogy a hús nem természetes táplálék... és a Természet az embert növényevőnek szánta." A vegetárius étrendet illetően első alapfeltétele, hogy a gyümölcsétrend a legjobb étrend,..."

2018. júl. 4. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:
96%

Nem értek egyet egyikkel sem.

A természet egy csomó dolgot nem szánt annak, aminek az ember használja, de anélkül nem lenne civilizáció, hogy az jobb lenne a bolygónak, az más lapra tartozik.

A hús roppant természetes táplálék, de a túlszaporodott emberiség, aki izoláltan termeli a húst a kis hipokritáknak és ignoránsaknak is, jobban járna, ha többen közelednének a növényi étrendhez. Attól még mindenevők vagyunk.

A gyümölcsétrend pedig sokkolóan rossz a legtöbb embnernek, de pl. nekem kirívóan az, szerintem hamar igen rosszul lennék rajta (pedig egészséges vagyok, nem is érzékeny semmire, kivéve a cukrot nagy mennyiségben). Plusz nincs sokezres kalóriaigényem, hogy akár körvonalaiban is épeszű tápanyagbevitelt adjon.

Talán túlélnék nyersvegán étrenden, de hogy kifejezetten sok gyümölcs nem lenne benne, az biztos. Nem vagyok mazochista és a szervezetem sem támogatja az ilyesmit.

Én azt támogatom, hogy úgy együnk, ahogy a tapasztalatunk szerint nekünk jó. Nehezíti a dolgot, hogy korlátozott a tapasztalatunk, sok étrendet ki sem próbálunk életünk során, de azért némi kísérletezéssel elég sok infót adhat a szervezetünk, ha figyelünk rá s ő is elég kommunikatív, nem nyel le mindent szó nélkül.

2018. júl. 4. 01:10
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Az ősembereknek sem szólt senki, hogy növényevőnek születtek és nem kéne vadászniuk. Minden élőlény tudja, hogy mi az ő tápláléka, az ember is tudta kezdetektől fogva.
2018. júl. 4. 06:27
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
Gandhi rendszeresen itta a saját vizeletét is, ebben sem kívánom őt követni!
2018. júl. 4. 06:40
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Ezek alapján ez a Gandhi nem volt egy túl eszes gyerek.
2018. júl. 4. 07:33
 5/7 anonim ***** válasza:
20%
Nagyon is "eszes gyerek" volt, és hindu!
2018. júl. 4. 08:26
 6/7 anonim ***** válasza:
84%
nekem nem tetszik a nyers vegán felfogás...
2018. júl. 4. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Szélsőséges. A saját nézeteit próbálta ezzel magyarázni.

De nem igaz az egész emberiségre.

Ez alapján alig van olyan, amit enni lehet.

2018. júl. 4. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!