Másnak is szűkös a hó vége, ti mit esztek ilyenkor?
Sok okosat írtak már, annyit tennék hozzá, hogy figyeld a szezont! Most rengeteg olcsó zöldség és gyümölcs van, egészségesek, finomak.
Ma is vettem 200 ft--os kilóáron cukkinit, lehet belőle tócsni, tészta, sütemény, ránthatod is. 120 ft a csöves kukorica, kétszáz a dinnye, kettőötven körül az új krumpli, olcsók a tökfélék, a hüvelyesek.
Már nem tudom, hányas voltam, a kérdezőnek már írtam.
De 10.! Ez most komoly? Inkább hazaviszi és kidobja, minthogy olcsóbban eladja a kicsit sérült, esetleg fonnyadtabb zöldségfélét,gyümölcsöt? Akkor meg van buggyanva, egészségére! Abból szerezhetne egy kis pénzt, és mindenki jól járna. A vevő és az eladó is. Mert attól még nem lesz baja a zöldségnek, ha van rajta egy kis bibi.
Én itt a kisboltban simán megkérdezem, amikor ki van rakva rá egy bizonyos ár, hogy látom, már nem friss, olcsóbban elvinném. Eddig még soha nem mondtak nemet. Megpróbálják eladni zárásig, addig ugyanaz az ár van kitéve, de ha rákérdezek, még mindig megkaptam olyan áron, ami nekem simán megérte. Másnap már főztem is, vagy a gyümölcsöt megettük.
Nem, mert a férjem sokat dolgozik, és jól keres!! Nemrég vettünk egy telket, a hónapban csak 60000 forintot rakott le az asztalra. Jövő májustól már én is dolgozok, jelenleg gyeden vagyok. Viszont így is, hogy jól élünk, sokat megtakarítunk a kaján, mert szerintem rengeteget költünk rá. A tény az, hogy szeretünk enni, de olcsón is lehet finomat!! Vannak praktikák, amiket a neten találtam és elsajátítottam, néhányat leírok, hátha segít, most van időm rá:
- veszel egy csontos csülköt, a csontból főzöl egy jó adag hamis gulyást úgy, hogy nem a drága 450 forintos répát veszed és a 100 forintos karalábét, hanem a 400 forintos leveszöldséget (auchan) kgs kiszerelésben és utána sütsz ki egy nagy adag palacsintát, amihez házi lekvár vagy kakaópor dukál (a kakaó is olcsóbb, ha nem a nesquickeset veszed, hanem az auchan saját márkását, mi kipróbáltuk, ugyanolyan finom!!!) ez egyik nap, másnap pedig esztek egy jó pörköltet dödöllével. A dödölléből pedig harmadnap megint csak önálló étel lesz.
- Az egész csirkét kettévágod, rögtön van alsó és felső csirkecombod, ami amúgy a kettő 800 forint lenne, így csak 400. Ezután azt csinálsz amit akarsz belőle: nekem a kedvencem az, amikor a csirke felsőcombot lesütöm idényzöldséggel tejföllel nyakonöntve, sajttal megszórva.
- Sertéscomb-, karaj helyett bőröset veszek mindenből, mert a piacon sokkal olcsóbb, annyi, hogy lekapom róla a bőrt!! 800 forintért szoktam venni a kg-s karajt, megtöltöm egy szál kolbásszal és akár hideg kajának is jó a bolti felvágott helyett.
- Minden maradékot igyekszek felhasználni pl legutóbb a megmaradt húslevest lefagyasztottam, a zöldségekből hamis vadast kutyultam, a főtt husit lepirítottam és salátába beletettem.
- Viszont amit újabban kezdtem el, az az, hogy megveszek 1 kg combot, csak annyit használok fel, amit meg is eszünk: pl a héten csináltam milánói sertésbordát, ami rántotthús spagettivel. Párom 2, lányom 1, én 2 db husit eszek meg egy étkezés során, az 5 db husi, amit le kell vágni, be kell panírozni és ki kell sütni. Tényleg nem fogyott több. Még egyszer csináltam másnap mátrai borzast belőle.
- Igyekszem úgy összeírni a menüt, hogy egy ebédhez sok hozzávaló kelljen, utána megnézem a hozzávalók listáját és azokból találok ki valamit, hogy ne kelljen több plusz dolgot venni, mert ugye nagyobb kiszerelésűt veszünk pl tejfölből és akkor főzök olyat még, amihez az kell.
Tennék annak érdekében, hogy ne legyen szűkös.
Szerintem elég merész dolog az egészségeden (étkezés) spórolni. De te tudod.
"A másik, hogy túlköltekezés ellen készpénzt vigyél magaddal a bankkártya helyett."
LOL, ez biztos működik, mi 2 főre költünk havi 180-200 ezret kajára és sosem fizetünk bankkártyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!