Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az élesztőt megehetem mézzel?

Az élesztőt megehetem mézzel?

Figyelt kérdés
Nagyon sok jót hallottam róla, rengeteg jótékony hatással bír, hogyha megesszük, viszont nem tudom elviselni az ízét, szóval hogyha mézzel együtt eszem meg, akkor az ugyanolyan hatásos lesz? Vagy esetleg, hogyha van más praktikátok, hogy mivel enyhíthetném az ízét, az jól jönne :)

2018. jún. 20. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
ADott esetben megkel a hasadban és igencsak rosszul lesze töle!
2018. jún. 20. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
49%

Csak inaktív élesztőpelyhet szabad étrend kiegészítőként fogyasztani!!!

Az inaktív szárított élesztő felhasználása:

levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémként pirítósra kenhető, ami egyben ízletes és egészséges.

2018. jún. 20. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Érdekes, ha sütöttem, és a recepthez csak 3 dkg élesztő kellett az 5-ből, akkor a maradékot mindig elfogyasztottam, persze nem egyszerre. Semmi bajom nem lett tőle. :)

Ha nem bírod, akkor ne rágd szét, ne szopogasd, csak húzd le egy jó nagy korty vízzel.

2018. jún. 21. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

A legújabb szakkönyvek viszont még a népszerű pékélesztő esetében is óvnak attól, hogy túl sok aktív (élő) élesztőt együnk, mert a belekből elvonja a B-vitaminokat, a szervezetből pedig a többi vitamint. De nemcsak ezért célszerű vigyázni vele, hanem amiatt is, hogy bizonyos betegségeknél - pl. Candida-fertőzés, köszvény, asztma, Chron-betegség stb. esetén - a fogyasztása a tünetek súlyosbodásához vezethet. Ezért az étkezésre (tehát nem sütésre) szánt pékélesztőt megfelelő hőkezeléssel előzőleg inaktiválnunk kell. Ennek a legbiztosabb módja, ha az élesztőt langyos vízben alaposan elkeverjük, majd a folyékony elegyet forrásba hozzuk. Ha lehűlt, hűtőszekrényben tárolhatjuk.


Mivel az élesztő nemcsak sok fehérjét, hanem - mint említettem - foszfort is tartalmaz, fogyasztása esetén étrendünket érdemes kalciummal kiegészíteni. Bár a foszfor a kalciummal együttesen hat, mégis előfordulhat, hogy elvon a szervezetből kalciumot, ezért a csontritkulásban szenvedőknek érdemes növelniük kalciumbevitelüket. Ajánlatos a B-vitamin komplex vitaminokat élesztővel együtt szedni, mert ettől még hatásosabbak.

[link]

2018. jún. 21. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!