Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a ő ilyen esetben? Ha...

Mi a ő ilyen esetben? Ha megég a sütőben.

Figyelt kérdés

Nem tudom miért de kb minden megég a sütőben. De csak az alja.

Nem vagyok olyan béna hogy odaégessem

Hanem hiába megy a 9 fokozatból 2esen, mire rendesen megsül a teteje az alja teljesen megég. Mit lehet tenni ilyen esetben?

Gázos sütő, és kb középre vagy legfelülre rakom a tepsit nem a legalsó szintre.

2018. jún. 2. 04:20
 1/8 A kérdező kommentje:

Mi a teendő*

Bocsi lemaradt 😂

2018. jún. 2. 04:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Az az ok, hogy gázos sütő.

A teendő, egy stabil áram hálózat ( minimum 2,5-ös réz vezeték, és külön minimum 1 db 16 amperes biztosíték)

...és egy jó villany sütő.

Illetve léteznek alternatív fél megoldások, de nem sokat érnek.

Pl alulra, nem teljesen faltól falig, hogy a meleg fel tudjon menni, be lehet tenni pár hőálló samott téglát. (vékonyabb lap is elég)

Lehet, hogy így megnő kicsit az előmelegítés ideje, ezt érdemes egy sütőhőmérővel ellenőrizni.

(azt is lehet külön kapni, ha nincs benne hőmérő)

2018. jún. 2. 05:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Én ugyan így jártam. Ezért visszakerült a konyhámba a régi tűzhely, aminek elektromos a sütője. Az egyiken fozok, a másikban sutok. A gázsutövel mindent kipróbáltam, de semmi nem használt, se tégla, se cserép, minden odaégett.
2018. jún. 2. 05:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Dupla réteg sütőpapírt tegyél a tepsibe.
2018. jún. 2. 06:13
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

#4: két réteg papír majd egész biztosan megóv az odaégéstől.

Az ilyen minek büffent bele?

2018. jún. 2. 07:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, anyukám isteni sütiket csinált gázosban, ő a villannyal nem boldogult mikor kapott új sütőt.
2018. jún. 2. 07:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Régi gaz sütőbe téglát tettünk alulra, nem tudom, higy attól, de csak az égett oda, amit ott felejtettem.

Mikor költöztünk és lett gyönyörű csili-vili elektromos sutom, nehéz volt az átállás és volt ami nem sikerült tökéletesen

2018. jún. 2. 09:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is a téglát és a cserepet tudom, s azt, hogy ettől még rémálom volt a gázsütés, villannyal szűnt csak meg a probléma.
2018. jún. 2. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!