Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van mindenhol gyrosos...

Miért van mindenhol gyrosos es lángosos sehol?

Figyelt kérdés

Minden köztéren mar szinte mindenhol van gyrosos-torok,arab,de a jo kis magyar tejfolos fokhagymas langos teljesen eltunt...

Miert?

2018. máj. 31. 22:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Én sem értem :( Pedig a lángos külföldön möst kezd igazán felkapott lenni...
2018. máj. 31. 23:46
 2/13 anonim ***** válasza:
90%
Van az Arany János metromegállónál, a Blahán, a vásárcsarnokba
2018. máj. 31. 23:49
 3/13 anonim ***** válasza:
98%

Melyik városban laksz, barátom?

Én tudok jó néhányat Budapesten.

- Normafa, a parkolónál

- Libegő fenti végállomásánál

- Hűvösvölgy villamos-végállomásnál

- Flórián téri aluljáró

- Nyugati aluljáró

- Hunyadi téri piac

- Lehel téri piac (2 is van)

- Kispesti piac

- Pestlőrinci piac

- Market Central parkoló

- Bakancsos piac

- Bosnyák tér buszvégállomás

- Pestlőrinc, Béke tér

- Nagyvásárcsarnok

Ezeken a helyeken biztos van. És bizonyára minden budapesti piacon, de a többire nem járok.

Egyébként számos oka lehet, hogy miért látni több gyrosost. Például ha nyitsz egy lángosost, abban semmi látványos nincs. Olajos tepsi, sajtos tál, tejfölös bödön, és Marika néni, aki csinálja. Ezzel szemben a gyrososnál sokkal látványosabb a dolog, sok zöldség van kirakva, egyéb ételek is kaphatók, le lehet ülni (már ha például nem bódéról beszélünk). A lángos inkább talponállós műfaj, bódéból árulják időszakosan, tehát nem minden nap és nem minden napszakban. Én kevés olyan lángosost láttam, ami beülős és egész nap nyitva van. Mert egyszerűen az étel egyszerűsége azt diktálja, hogy piacokon és bódékból árulják. És láthatóan így is teszik.

2018. máj. 31. 23:54
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Nem tűnt el, én tudok többet is.
2018. jún. 1. 00:11
 5/13 anonim ***** válasza:
97%
Piacokon szokott lenni lángosos.
2018. jún. 1. 01:18
 6/13 anonim ***** válasza:
97%
Ahol nagyobb street-food választék van, ott gyakran előfordul.
2018. jún. 1. 01:31
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
Egyáltalán nem tűnt el. Felénk több lángosos van, mint gyrosos. Vannax fix helyen is, amik minden nap nyitva vannak, és vannak a lakókocsisok, akik járják a piacokat, vásárokat. Nálunk minden piacnapon van lángos. Épp tegnap ettem. Vasárnap a kisteleki vásárba megyek, ott 8-10 is szokott lenni.
2018. jún. 1. 06:03
 8/13 anonim ***** válasza:
22%
Németh Szilárd te vagy?
2018. jún. 1. 13:11
 9/13 A kérdező kommentje:

Jaj de buta vagyok.Ugy latszik rosszul irhattam ki a kerdest.

Szoval ugy akartam,hogy miert van az,hogy pesten barhova megy3k a varosban,mindenhol,kb 500 meterenkent latok egy gyrosost,benne sok torokkel,arabbal es barhol,barmikor tudok gyrost enni,gyrost,amihez nekunk magyaroknak semmi kozunk,de pl langost,töki pompost sehol.

Piacokat felesleges irogatni,az ember amikor maszkal a varosban,ott jellemzoen nincsen piac,de ha van akkor ugy szol a kerdesem,hogy miert csak a piacokon van langosos es a tereken nem,csak gyrosos?

Harmadik kommentelo (baratom) jol leirtad hogy egy 2millios varosban hol van langosos,de most irdd le a gyrososok helyeit is es hasonlitad ossze a ket szamot.Es akkor neked kulon ugy szol a kerdes hogy" Budapest teruleten miert szamoltam ossze tobb gyrosost mint langosost"? :)

Amit irtal a latvanyrol is...szerintem hulyeseg.En amikor megyek a dolgomra es utkozben enni akarok mert ehes vagyok,akkor letojom hogy a gyrosos szebb mert ott van hagyma es paradicsom is kirakva :D

En sok gyrost eszem,szeretem is,de foleg mert ahhoz lehet a leggyorsabban hozza jutni.De langost ugyanugy ennek.De nincs.

Most az Astorian menjek be a piacra? Ja.Nincs is piac.Majd a blahan.Ja ott sincs.Huppsz :)

2018. jún. 1. 14:10
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
Összevissza írsz...
2018. jún. 1. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!