Ti szerettek főzni, sütni?
Főzni heti párszor szoktam/szoktunk, ha megkívánjuk a főtt ételt a párommal. Szeretem a főzést, az új receptek megtanulását, új ötletek kipróbálását.
De amit még jobban szeretek, az a sütés. Nagyon is édesszájúnak mondhatom magam, illetve baráti körben, családi látogatásokkor, mindig elismerés övezi a süteményeimet. Tortát sem csak alkalmakkor szoktam sütni, hanem ha úgy alakul, hogy egy szombat/vasárnap megjön a kedvem hozzá.
Rászoktam, hogy elismertebb főző- és cukrásziskolák könyveiből tanuljak, és ezeket a recepteket saját ízlésre formáljam, vagy csak egyszerűen inspirálódjak belőlük, a már megszokott receptek feldobására. Jelenleg egy francia cukrászkönyv szimpatikusabb receptjeit próbálgatom végig.
Én is szeretek, sütni és főzni is. Alig vártam, hogy költözzünk, és legyen végre normális sütőm, hogy tudjak finom sütiket készíteni, azóta minden héten van valami sütemény.
Egyedül a főzésnél probléma, hogy sokszor nincs ötlet, mit főzzek, párom se sok segítség, hogy mit szeretne, úgyhogy marad az egyedül agyalás, ráadásul figyelembe kell venni, hogy párom laktózérzékeny, és nem eszi meg a hüvelyesket és zöldségeket. :) Na ehhez kell egy kis kreatívkodás, de azért nagy nehezen össze szokott jönni az az ötlet.
Én szeretek. Csak sajnos ahol most vagyok, hogy egy **** ...tehát itt egyáltalán nem tudok semmit jól megcsinálni. Sütő része totál kuka. Otthon mindig mindenki imádta amit csináltam, sütiket imádtam csinálni, de itt nem tudok, mert alul ellett rontva a sütőrésze.
Tehát most amit éppen tudok csinálni az a kokusztekercs,puding,majomkenyér,mikros süti. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!