Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van annak valami speciális...

Van annak valami speciális elnevezése, amikor valaki csak fehér húst eszik?

Figyelt kérdés
Ezalatt azt értem ugye, hogy nem vega, csak kizárólag fehér húsokat eszik, vöröset nem. :)
2018. máj. 27. 12:54
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Nincs. Azt úgy hívják hogy válogatós ok nélkül.
2018. máj. 27. 13:00
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Finnyás.
2018. máj. 27. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Igen, de nem valami ismert/elterjedt kifejezés. Szerintem sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy nem fogyasztasz vörös húst, mert itt arról van szó, hogy csak egyetlen ételcsoportot zársz ki.

Angolul a pollotarian (pollo: csirke) kifejezést használják erre, szélesebb értelemben talán a flexitáriánus vagy a szemi-vegetáriánus fér bele, de Magyarországon a kutya se fogja érteni mit akarsz ezekkel. A pollotarian-nek meg nincs is magyar megfelelője, annyira ismeretlen.

Ezeknek a kifejezéseknek akkor van értelme, ha több ételcsoportot nem fogyaszt az ember, hogy ne kelljen mindig magyarázkodni.

2018. máj. 27. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Gasztrorasszizmus!
2018. máj. 27. 14:19
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
4/5, én értem :)
2018. máj. 27. 14:23
 6/7 anonim ***** válasza:
78%
Így, hogy le is szavaztad, szerintem sznobizmus
2018. máj. 27. 14:40
 7/7 anonim válasza:
82%
rasszista
2018. máj. 27. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!