A gyümölcs mennyit veszít súlyából aszalás után? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Engem a szilva, barack és a cseresznye érdekel. Ez a 3 gyümölcs mennyit veszít eredeti súlyából aszalás után?2018. máj. 22. 16:01
1/3 anonim válasza:
A friss gyümölcsök max. 95% vizet tartalmaznak, ez a szárítás és aszalás eredményeként 15% alá csökken. Így a baktériumok és penészek által előidézett romlás megelőzhető. Bizonyos tápanyagok és ásványi anyagok megmaradnak, így például a ballasztanyagok és a vas. Egyedül a C-vitamin bomlik el csaknem teljes egészében a szárítás alatt.
2/3 anonim válasza:
1 kg aszalt szilva készítéséhez 3-4 kg friss gyümölcsre van szükség.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 23. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!