Elég ha este leforrázom tejjel a zabkását, reggelre megpuhul?
Ha forró tejet használsz, akkor elég 10 perc, ahogy első írta. Hideg tejnél kell estére áztatni.
Majd meglátod, ha letelik a 10 perc, vagy ha hideg tejjel csinálod, akkor reggel, hogy kell-e még hozzáadni tejet.
Én vízzel forrázom reggel, és általában 10 perc után megdagad annyira, hogy még pótolni kell a vizet.
Még egy fontos dolog: sót ne felejts el bele tenni, különben ízetlen lesz. Ízesítésnek meg azt használsz, amit szeretsz.
Én fahéjat, gyömbérport, mézet, aszalt gyümölcsöket szoktam felváltva bele tenni, mikor melyikhez van kedvem.
Ízlés dolga. Én nem nagyon szeretem a zabkását (s fogyni akarok, ami miatt eleve kerülnöm kell az ilyen szénhidrátbombákat - kinek segít, kinek pont nem, ez ilyen), de ha mégis eszem, akkor szigorúan agyonfőzve. Türelmem sincs az éjszakás várakozáshoz, spontánabban étkezem... De kétlem, hogy elég lenne úgy. Mire jó, ha nem főzi meg az ember, ha főzve szereti? Pár perc mikróban.
A mennyiség is egyéni. Az én háztartásomban egy adag reggeli zabkása 13 dkg zab és még egy csomó tartalmasabb cucc, hogy kalória is legyen benne (az, hogy a delikvens akar-e fogyni épp, teljesen mellékes). Én így is éhen maradnék, mert nem laktat a zab, de ha te a különleges fogyózók azon táborát erősíted, akiknek szuperlaktató étele a zabkása, akkor OK lehet a 4 kanálnyi, sokan esznek ennyit.
Nincs "helyes" módszer, ez a főzésre általában igaz. Csináld úgy, ahogy neked jó. Nekem a jó zabkásában jóval több az olajos mag, mint a zab, a páromnak jóval több gyümölcs kell, mint zab, ki tejjel, ki vízzel készíti... Mi itthon vízzel, talán ezért kell bele nagyon a kókusz.
Csináld, ahogy neked ízlik, kényelmes, laktató, a diétádba passzoló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!