Magyarországiakhoz szól a kérdésem. Milyen olyan ételeket ismertek, ami Magyarország 1-1 területére jellemzőbb? Vagy valami miatt oda köthető?
A lecsó, töltött káposzta klasszikus, ezek tökéletes elkészítése családokon belül is vitatéma néha, mert anyuka így csinálja, nagynéni úgy, te meg láttál egy receptet valahol, ami bevált (vagy éppen felturbóztad a családi receptet, és anyuka szerint úgy jó ahogy ő csinálja, szerinted meg az a plusz kell bele). Én az ország déli részén láttam először paradicsom nélküli töltött káposztát például, és hülyének is néztek, hogy paradicsomosan csinálják mifelénk. Szóval ez elég szűk "tájakra" is lehet jellemző :D
A dödölle például a Dunántúlon jellegzetes (ennek a készítése is olyan, hogy még sosem láttam két embert aki egyformán csinálja), halászlevet mindenhol csinálnak, de a bajai és a szegedi van komoly versenyben.
#4
Most már engem is kíváncsivá tettél!:)
Milyen az a borsós nokedli???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!