Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ételhez lehetne felhasz...

Milyen ételhez lehetne felhasználni túrót, ami nem süti?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 4. 11:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Tejfölös- hagymás túrógaluska


Hozzávalók

2 adag főétel vagy 4 adag köret


50 dkg tehéntúró (félzsíros)

40 dkg finomliszt

2 db tojás

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál zsír (8 dkg füstölt szalonna)

2 gerezd fokhagyma

3.5 dl tejföl (20%-os)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Elkészítés


A túrót áttörjük.

Az egyik felét összekeverjük a liszttel, tojásokkal, 1 csapott ek sóval,másfél dl vízzel. Egy kicsit keményebb galuskatésztát fogunk kapni. Lobogó,sós vízben szokásos módon kifőzzük.

A kész galuskát leszűrjük, majd leöblitjük.

A sütőt előmelegitjük /alsó-felső sütés 190 fok. A hagymát apró kockára vágjuk,a felhevített zsíron vagy a szalonna zsírján aranybarnára pirítjuk.

Összeforgatjuk a galuskával, ha szükséges sózzuk.

Hőálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk a maradék túróval, rálocsoljuk a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, frissen őrölt borssal ízesitjük.

A sütőben aranyszínűre pirítjuk.

sütési hőfok: 200°C

2018. ápr. 4. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Tehéntúrós puliszka



Hozzávalók / 2 adag

125 g kukoricadara

500 ml víz

1 ek vaj

100 g füstölt szalonna

400 g tehéntúró

200 g tejföl

só ízlés szerint


Elkészítés


A vizet kb. 1 tk sóval és a vajjal, langyosra melegítjük, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricadarát. Állandó kavarás mellett felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten, közbe meg-megkevergetve kb. 30-40 perc alatt sűrűre főzzük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk. A túrót elmorzsoljuk, sóval ízesítjük.

Egy edény alját megszórjuk túróval. A kiolvasztott zsírban megmártott kanállal 1-2 kanál puliszkát rakunk a tálba, meglocsoljuk kevés zsírral, és elsimítjuk, megszórjuk túróval. Tovább rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Meglocsoljuk tejföllel. Megszórjuk a kiolvasztott szalonnakockákkal.

Forró sütőben átmelegítjük.


[link]

2018. ápr. 4. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Házi trappista sajt



Hozzávalók (ebből a mennyiségből kb. 1 kg sajtunk lesz):


2 liter házi tej (IGAZI tej!)

1 kg túró (ebből jó a bolti is, nem kell feltétlenül extra minőségű)

12 dkg vaj

2,5 kávéskanál só (púpozva)

2 kávéskanál szódabikarbóna


Elkészítés:


A tejet fazékba öntjük, belemorzsoljuk a túrót, és meg-megkevergetve forrásig melegítjük. Ekkor egy szita vagy egy pici lyukú tésztaszűrő segítségével leszűrjük a felpuhult túrót, és átesszük egy másik lábosba. Beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a vajat, és állandóan keverve pontosan 5 percig főzzük.


És ennyi. Egy öblös, nem túl nagy tálba tesszük a masszát, alaposan lepaskoljuk-nyomogatjuk a tetejét, és félretesszük pihenni. Két óra múlva már ki is fordíthatjuk a sajtot a tálból - még hagyjuk pihenni egy-két napig. Akár persze azonnal is fogyasztható, de én azt tapasztaltam, gazdagabb íze lesz, ha állni hagyjuk egy kicsit.

Hűtőben sokáig eláll, de nem lesz ám erre ideje :-)

2018. ápr. 6. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!