Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen ételhez lehetne felhasz...

Milyen ételhez lehetne felhasználni túrót, ami nem süti?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 4. 11:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Túrós tészta
2018. ápr. 4. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim válasza:
100%
Körözött.
2018. ápr. 4. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sztrapacska.


De itt is tudsz válogatni, igaz, itt benne vannak a sütik is, de nem mind az:


[link]

2018. ápr. 4. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
98%
Túrógombóc jutott eszembe.
2018. ápr. 4. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Még hús tölteléknek is jó, kikevered krémsajttal,sajttal,rakhatsz bele pl medvehagymát vagy újhagymát és megtöltöd a csirkemellet és felgönyölöd, akár baconbe is tekerheted.
2018. ápr. 4. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Túrós rakott csirke

[link]

Mi szeretjük. :)

2018. ápr. 4. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
De jókat írtatok. Köszi az ötleteket.
2018. ápr. 4. 14:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Spenótos-túrós lasagne


Hozzávalók

4 főre

1 doboz durum lasagne tészta

margarin

40 dkg mirelit spenót

40 dkg túró

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

20 dkg sajt

A tésztalapokat a jénai aljára rakjuk, a tetejére vajat rakunk, a spenótot kiolvasztjuk, fokhagymát rakunk bele, összekeverjük túróval. Borsozzuk, sózzuk. A spenótos-túrós töltelék egy részét a tésztára halmozzuk, a tetejére vajat rakunk, majd megint tésztát,vajat, tölteléket, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. A tészta tetejére vajat rakunk, majd leöntjük tejszínnel és reszelünk rá sajtot.

Lefedve 35 percig sütjük.

2018. ápr. 4. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Túrós derelye.

Ha még is sütnél, a túrós pogácsa is isteni :)

2018. ápr. 4. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Zöldbableves kapros túrógombóccal

Hozzávalók 4 személyre


2-3 sárgarépa

2-3 gyökér

60 dkg zöldbab

1 zellergumó

1 zöldpaprika

2-3 gerezd fokhagyma

1 - 2 fej hagyma

1 csomag kapor

3 dl tejszín

1 citrom leve ha savanykássan szeretjük

frissen őrölt bors színes, vagy fekete

1-2 Tk só


2 evőkanál zsiradék vaj stb


Túrógombóc:

25 dkg zsíros tehéntúró

8 dkg búzadara

1 tojás

1 csomag kapor ha nagyon szeretjük a kaprot


1 teáskanál só


Elsőként érdemes a gombócok masszáját összekeverni, mert ha hűtőben állni hagyjuk a búzadara jobban felszívja a túró nedvességét és könnyebb formázni.


A zöldségeket megtisztítjuk, majd a répát és a gyökeret és a zellert felkarikázzuk a zöldbabot ha nem fagyasztott kb 1-2 cm darabokra vágjuk. A hagymát és a zöld paprikát miután apróra vágtuk a zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a zöldségeket és a zöldbabot, lefedve rövid ideig pároljuk. Ez után elengedjük fel vízzel, vagy csontlével. (Kb 1 liternyi). Sózzuk, borsozzuk és megfőzzük. Amikor amikor megpuhult , hozzáadjuk a tejszínt és belerakosgatjuk a gombócokat. A végén citromlével savanyíthatjuk, ha úgy szeretitek! Ne felejtkezz el a kaporról az utolsó forrásnál.

2018. ápr. 4. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!