Szeretitek a bolti tejberizst?
Nem tudom, de nekem mindig szokott sikerülni, igaz halál pontosan betartok minden mennyiséget és azonos alapanyagokkal dolgozom. Sőt még a főző edény is mindig ugyanaz, de még a fakanál is. (lapos elejű, nem a kerek)
Tört rizst szoktam venni hozzá és amit észrevettem, hogy jobb lesz a rizs, ha rövid szeműt (tömzsi) használok minden rizs ételhez. Aki szereti a kicsit mócsingosabb, szaftosabb rizses dolgokat azt mindenképp ebből a rizsből kezdje el csinálni.
A főzéshez indukciós tűzhelyet használok, az nagyon stabilan , egyformán főz, akár hőfokra beállíthatóan lehet vele dolgozni, ha valaki még nem dolgozott volna ilyennel. Rögtön a tejbe bedobom a rizst és egy kis sót teszek rá. Akkor kész amikor még egy kicsit hígabb, mire kihűl besűrűsödik még. Cukrot a tűzhelyről levéve teszek rá.
Ja, és a tej beleöntése előtt az edénybe kell egy kis hideg vizet tenni. (1-2mm-nyit)
Akinek gáza, vagy normál elektromos tűzhelye van , az használjon a művelethez alumínium edényt. Indukciósnál ez felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!