Szeretitek a bolti tejberizst?
Én még sosem ettem boltit.
Melyiket javaslod ?
Valami gyümölcs féle feltét is van rajta ?
Gyerekkoromban ki lehetett volna kergetni a világból vele. Szó szerint utáltam. De megszerettem. Viszont némelyik fajta nagyon kemény. Mármint a rizs benne.
Itthon inkább tejbegríz, mert a tejberizs nekem sosem sikerül, pedig nem ma kezdtem a "főzőspályámat". :)
A boltit sokan azért érzik finomabbnak, mert a többség nem tesz bele tejszínt, hiszen a receptek nagy része sem írja.
Az általános recept szerint:
A rizst főzni kezdjük a vízben, majd amikor beszívta az összes vizet, felöntjük a tejjel.
Hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot.
Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet.
... és itt a vége, zömében a recepteknek.
Nos, az igazán finom tejberizsbe kell a vizes főzés után vaj, egy icipici só és és amikor már a tejjel is elkészült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felöntjük folyékony habtejszínnel.
Attól lesz finom és zaftos.
Nem, nagyon műízű, szerintem legalábbis.
Pont 1-1,5 hete volt egy 3 napig tartó tejberizs kívánós időszakom (nem is értem). Volt, hogy felkeltem reggel 5:00-kor és csináltam egy kis lábassal.
ma 14:07
Én jó néhány évvel ezelőtt barackosat ettem, borzasztó volt. Kakaó porral, cukorral keverem a saját készítésűt, nincs is annál finomabb. *
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!