Ha kevés pénze van valakinek, nem isbtud egészségesen élni?
Dehogynem! A friss zöldségek általában olcsók, ha arányosan nézed, hogy mennyivel laksz jól. Érdemes a szezonnak megfelelő zöldségeket/gyümölcsöket venni, mert ezek vannak jobb áron (pl. cukkinit, padlizsánt nem érdemes télen venni). A tojás ára sem vészes ahhoz képest, hogy mennyire laktató és hasznos energiaforrás. Húsokból, sajtokból érdemes nagyobb adagot venni pl. amikor leárazás van, és lefagyasztani.
Persze attól is függ, hogy van-e valamilyen étel allergiád, és mit tartasz egészségesnek. Én egy házi készítésű zöldséges tésztát még bőven az egészséges ételek közé sorolok, hiszen nincs benne semmi mesterséges, ami a bolti/gyorséttermi dolgokban. Ezekből, illetve rizses ételekből nagyobb adagot is ki lehet hozni max 1-2 ezer forintból.
Nagyvonalakban egyetértek az előttem szólóval (bár nekem a tészta nem egészséges, de napraforgóolajat, répa- vagy nádcukrot sem használok).
Én roppant szegény vagyok és egészségtudatos, plusz hedonista. Vígan összeférnek az én szintemen, ahol jut havi 25-30 ezer forint ételre fejenként. Ebbe speckó diéta, pár luxusélelmiszer is simán belefér, a remek házi tojás pedig nagy mennyiségben is.
A mozgáshoz sem kell pénz.
Mondjuk életnek nem nevezem a nagy szegénység melletti életmódot s vannak egészségtelen lelki vetületei is.
Egyáltalàn nem vagyok kövér. Miért lenne felesleges a napi ötszöri étkezés??? Ez sztereotípia, hogyha valaki egészségtelenül étkezik, kövér legyen.
Egyetem alatt minden drága.
Dehogynem... a legegészségesebb ételek általában a legolcsóbbak: zöldség, gyümölcs, gabona, olajos mag, hüvelyesek... és ezek a lehető legegészségesebb étrend alkotóelemei :)
Évek óta élek csak ezeket, semmi készterméket, húst, tojást, tejterméket nem fogyasztva, fillérekből kijövünk, főleg úgy, hogy kertünk is van. Beteg 5 éve nem voltam...sokkal kevesebb alvásra van szükségem, kiváló a vérképem, nagyon jól érzem magam!
Csirkemell
Tőkehal
Hekk
Pulykacomb
Csirkecomb
Lencse
Hántolt árpa
Rizs
Köles
Durumtészta
Teljes kiőrlésű liszt
Tehéntúró
Földimogyoró
Zab / zabliszt
Fejeskáposzta
Vöröskáposzta
Vöröshagyma
(Egyéb zöldségek)
Tojás
Tejsavó koncentrátum/kevert fehérjepor
Multivitamin
Opcionális: C-vitamin
Mind maga nemében a legolcsóbb, ezekből ha értesz a fitnesshez, a lehető legolcsóbb egészséges étrendet tudod kihozni, ha akarod tudok segíteni neked ebben. Én jelenleg szálkásítok, 97 kilós fiúként is megúszom napi 900 ft körül a kajálást, kisebb tömeggel nyilván arányosan olcsóbb is.
Utolsó vagyok:
A titka a dolognak, hogy számolni kell, melyik termék adja egységre leosztva az áráért a legtöbb fehérjét, összetett szémhidrátot, élelmi rostot, esszenciális zsírsavat, vitaminokat/ásványi anyagokat stb.
Az teljesen nyilvánvaló, hogy minél inkább feldolgozatlananb formában van az élelmoszer, annál olcsóbb, mivel kevesebb ember munkáját fizeted ki benne és még felesleges dolgokat sem kapsz bele. 1 kg csirkemellfilé jelenleg 1100 ft, akcióban van olcsóbban is, 23%-os fehérjetartalommal. 1 kg csirkemellsonka hústartalma 60-90% bármi lehet, fehérjetartalma 14-20%, ára 1500-3000 ft/kg. Melyik éri meg jobban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!