Miért lenne annyira káros az energiaital?
Mindenkitől azt hallom, hogy mennyire káros az energiaital, rossz a szívnek, májnak, stb.
Megnéztem egy 250 ml-es klasszikus BOMBA összetételét.
víz, cukor, E 330, citromsav, széndioxid, aroma, karamell, inozitol, B5 vitamin, B6 vitamin, B12 vitamin, aszpartám, acelszulfám-K, aszpartám, ammónium-szulfitos karamell, riboflavin-5-nátriumfoszfát, koffein
Ezek közül minden megtalálható az egyéb üdítőitalokban, legyen az akármilyen szénsavas narancslé/málnalé/kóla/citromos üdítő stb...
A riboflavin-5-nátriumfoszfát a szervezetben B2 vitaminná alakul, és emellett 3 másik B-vitamin is van az italban. A koffeintartalma 15 mg/100 ml, azaz ha megiszol egy doboz BOMBÁT, közel nem viszel be vele annyi koffeint mint egy csésze kávéval.
Lehet, hogy a mesterséges édesítőszerek és a színezékek nem egészségesek, de szerintem ezek miatt az energiaital egyáltalán nem rosszabb mint bármilyen más lónyál üditő, csak rossz híre van.
Vagy mégis?
A kávétól nagyon durva gyomor problémáim lesznek ha iszok, igy marad az energia ital
Szeretem az ízét
Semmi bajod nem lesz tőle, elég követni a flakonon lévő utasításokat. Rajta van,hogy kik ne fogyasszák, terhesek,szoptatósok,magas vérnyomásban szenvedők,szívbetegek stb...
és hogy napi fél liternél többet nem szabad meginni.
ha ezeket betartja az ember semmi baj nem lesz.
nyilán nem jó rászokni, de ha alkalmanként megiszik az ember 1-2 dobozzal magában(nem alkohollal keverve)akkor semmi baja nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!