2 nap alatt megpenészedett hús?
Nem, ennek semmi köze a nem friss húshoz - a hús nem penészedik, ha nem elég friss, hanem büdösödik és nyálkásodik.
A vadas mártása az, ami nem áll el sokáig, mert sok nedvességet és szénhidrátot tartalmaz, és ez két nap alatt símán megpenészedhet. föleg, ha a hütödben eleve van penészforrás.
Ha egy ételt tisztességesen megfőznek/sütnek, az egyúttal csírátlanít is meg hasonló.
Ez nincs összefüggésben azzal, hogy friss volt-e a hús.
Csak akkor, ha nem főzték át rendesen.
Szerintem a hűtőddel van gond: javaslok egy alapos fertőtlenítést, amikor leolvasztod (NE hivatkozz arra, hogy automatikus jégtelenítés van benne, mert akkor még tavaly nyárról is ottvannak a falán a bacik hibernálódva!)
Ha nem volt hűtőben, akár néhány óra alatt megromlott.
Legközelebb hűtőben tárold.
Nem ettem volna meg már semmiképp :) Igen csodálkoztam, merthogy penészes húst még nem láttam, max budoset és nyálkásat 😄
Köszi mindenkinek 🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!