Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen kockázati tényezők...

Milyen kockázati tényezők rejlenek élelmiszereinkben?

Figyelt kérdés

Ez az egyik kérdés az érettségi tételeim között és nem egészen tudom, hogyan is fejtsem ki pontosan.

Adalékanyagokra, gyorsan romló, "szemét" élelmiszerekre, gondoltam, de nem vagyok teljesen biztos a válasz helyességében.

2018. jan. 17. 23:38
 1/4 anonim ***** válasza:
30%
E számok után nyomozz , vazelin-formadelhid-klór-térfogatnövelő-ízfokozó-aspartam ezek vegyszerek kőolajszármazékok kálium adalékok és mind mérgezőek .
2018. jan. 18. 01:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Az élelmiszerbiztonságban az első számú kockázati tényező a fertőzés, ami a tárolás vagy feldolgozás során következhet be.

Ezután jöhet az, hogy mennyire egészséges maga az adott élelmiszer.

2018. jan. 18. 06:02
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mikrobiológiai, kémiai, fizikai kockázatok. 1. fertőzés, ételmérgezés vagy csak minőségi romlás. 2. vegyszer-, mosószer-, növényvédőszermaradványok, allergének(az adalékanyagok engedélyezettek azt én nem sorolnám a kockázatok közé). 3. Bele nem illő anyag daabok, pl.: fém, üvegszilánk, csontdarabka, egér miegymás.

Ezen szerintem elindulhatsz, ennél jobban nem fejteném ki.

2018. jan. 18. 08:15
 4/4 anonim ***** válasza:

Növények:

növényvédő szerek, permetezés, trágya/műtrágya, rovarok, nitrátok

Hús, tojás, tejtermékek:

hormonok, antibiotikumok, állati betegségek, túl sok telített zsír/koleszterin

Készételek:

tartósítószerek, adalékanyagok, ízfokozók, felesleges tömegnövelők (szója, stb.), nem megfelelő szállítás vagy tárolás

2018. jan. 18. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!