Ti mennyire tartjátok reálisnak hogy egy 5 éves gyerek pl egyedül szendvicset csináljon vagy 8 évesen levest, stb csináljon?
Én tíz évesen föztem minden nap ebédet, amikor délutánra kellett az iskolába menni (nálunk hetente váltott a délelötti és délután tanítás, mert túl sok gyerek volt), és egyedül voltunk otthon a hugommal. (Anyukám dolgozott, apukám nem élt, más megoldás meg nem volt). Soha nem lett semmi bajom, viszont megtanultam fözni és a mai napig is szivesen csinálom.
Ekkora gyerek már böven meg tudja tanulni a szabályoakt, hogy mit hogyan szabad, csak ma a legtöbb gyerek túl van féltve.
azzal szerintem sincs gond ha egy gyerek már kiskorától segít a konyhában.de azt elképzelni sem tudom hogy 4-5 évesen nyugodtan otthagyom miközben egy zsemlét próbál félbevágni.
Szóval az ilyen főzés és egyéb dolgokat a konyhába egy jóideig,-csak úgy tudom elképzelni hogy azért körülötte vagyok.
és persze most nem egy 15 évesről beszélek..
Szóval, az első osztályos gyerekemet egyedül állítsam a gáztűzhelynél hogy főzzön levest?
Látod, már ott baj van, ha nyolc évesen még csak elsős. Normális nyolc éves már harmadikba jár.
Na utolsó, most rendesen belém kötöttél, húha. :D
Képzeld, nem az alapján mondtam hogy elsős, hogy 8 éves szerepel a kérdésben. És én 7 éves voltam első osztályos koromban (nem azért mert debil voltam). És láttam most, 20-as éveimben, milyen egy akár harmadik osztályos gyerek, és nem kérném, de még csak el se várnám, hogy egyedül összeállítson egy ebédet. :D
Sőt, egyenesen eszembe se jutna ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!